Re: Úleva na dani
Nám ho na FU vystavili, platí celý rok a veškeré změny nám musí zaměstnanec hlásit. Na základě smlouvy na byt, pracovní smlouvy - a nemusí tam chodit každý měsíc. H.
Re: Úleva na dani
Opatření Ministerstva financí k odstranění tvrdosti podle § 39 písm. b) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů7. února 2008
č.j. 05/13 797/2008 - 152
Ministerstvo financí České republiky na základě zmocnění v ustanovení § 39 písm. b) zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen „zákon o daních z příjmů“), za účelem odstranění tvrdosti činí toto opatření:
Zaměstnancům, kteří jsou poplatníky podle § 2 odst. 3 zákona o daních z příjmů, mohou jejich zaměstnavatelé, plátci daně z příjmů ze závislé činnosti a z funkčních požitků, v průběhu zdaňovacího období roku 2008 poskytnout při výpočtu zálohy na daň za podmínek a ve výši podle § 35d odst. 2 zákona o daních z příjmů, slevu na dani podle § 35ba odst.1 písm. a) zákona. Daňová povinnost u těchto poplatníků za zdaňovací období 2008 bude vypořádána podle platné právní úpravy v zákoně o daních z příjmů.
Mgr. Peter Chrenko, v.r.
náměstek ministra financí
Doplňující informace odboru Legislativa daní z příjmůk Opatření č.j. 05/13 797/2008 - 152
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 2. 2008 10:04
Dobrý den, chci se zeptat, dostal jsem teď mzdu za leden 2008 a nebyla mi uplatněna úleva na dani 2070kč. Jsem ze Slovenska, pracuji ve firmě na dobu neurčitou už 7 let, mám v ČR přechodný pobyt. Příjmy na Slovensku nemám, takže všechny daně platím v ČR.
Mám nárok na úlevu. Děkuji s pozdravem