Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
7. 2. 2008 11:44
Dobrý den,
měla bych na Vás prosbičku. V březnu se kupovalo do s.r.o. od živnostníka cca 500 lahví vína (nahlášeno na ČOI a byla taktéž přidělena šarže). Jedná se mi o to, že jsem až podle fyzické inventury zjistila, že se něco takového kupovalo, jednatel mi totiž zapomněl předat doklad o koupi a teď ho nemůže najít. Aby toho nebylo málo, tak jsme zjistili, že živnostník, od kterého máme koupené víno, nedávno zemřel a nikdo není schopný mi dát opis od koupě. Teď řeším otázku, jak to dostat do účetnictví. Výhodou je, že náš jednatel vyrábí víno, tak jsem si myslela, že bychom to mohli dostat do UCE na základě darovací smlouvy, ale to by se zas musela zaplatit darovací daň. Další možností bylo nakoupit to jakože od jednatele, ale to by zase musel zdanit (cca 90.000 Kč). Poradíte mi někdo, jak to mám dostat do účetnictví?
Děkuji