DPH - prodej v nezměněném stavu?

• (neregistrovaný)

7. 2. 2008 17:15

Dobrý den,
    prosím Vás moc o radu, kde bych našla, co je považováno za prodej v nezměněném stavu? Pokud budu třeba v hospodě čepovat pivo z 50l sudů jde již o změnu stavu či nikoliv?
    Předem děkuji za Vaše názory.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2008 17:51

Zuzik (neregistrovaný)

Re: DPH - prodej v nezměněném stavu?
      Zboží v nezměněném stavu by to bylo, kdybyste obchodovala s těmi plnými sudy, obdobně, jako to dělají na velkoskladě. Pokud sud načnete a začnete čepovat, pak už se jedná o službu a to v oblasti hostinství. Zuzik

• 7. 2. 2008 17:55

Míša (neregistrovaný)

Zuzíku děkuji za Váš názor taky jsem takového názoru, ale na jednom fú při kontrole sdělili subjektu, že prý když zákazníci vypijí to pivo v hospodě tak to je stále nezměněný stav a teď se moc diví když mu §91 nedali. Tak teď nevím o co to opřít při vysvětlování.

• 7. 2. 2008 18:08

Zuzik (neregistrovaný)

To snad nemyslíte vážně ! Vždyť na to má i vyřízenou koncesi, ne ? kdyby to byl prodej zboží, tak nepotřebuje ŽL na řemeslnou živnost,ale ŽL na volnou živnost a hospodu by si mohl otevřít každý ožralec.
      Jen nějak nerozumím, kdo komu nedal ten §91? On si žádal o indiv.stanovení ? Proč to dělal, vždyť na hospodě--nápoje se dělá evidence podle vyúčtování tržeb, ne? Když pominu to, že se nejedná o prodej zb. v nez.stavu, tak tam je to docela jednoduchá evidence. Nerozumím asi moc dobře otázce.

• 7. 2. 2008 18:31

Míša (neregistrovaný)

Dobře rozumíte otázce. Tam šlo o změnu finančního úřadu a jeden mu ho dříve dal a teď už mu je nový fú dát nechce. Jen jsem se chtěla ujistit, že můj názor správný. A moc děkuji za ujištění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).