Živnost a kontrola

• (neregistrovaný)

7. 2. 2008 18:47

Když mam zaměstnance na svem obchodě a nema s nim sepsanou žadnou zaměstnaneckou smlouvu jen ustni dohoda. Chodi nějake kontroly to zjištovat a jsou za to nějake pokuty? Mam maly obchod a jen jednoho zaměstnance.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2008 19:00

...) (neregistrovaný)

Re: Živnost a kontrola
      pokud vás někdo neudá.Dřív chodili. Vím,že přišli kontrolovat i ženskou,která si přivydělávala na MD.Úřad práce i živnostenský úřad. Z čeho by žili....?

• 7. 2. 2008 19:01

Jana (neregistrovaný)

to ani nikde neříkejte,pokud mu dáváte výplatu,musíte mít napsanou pracovní smlouvu,musíte za něj platit zdravotní a sciální pojištění a daně,odpracovaná doba jde do důchodu na nemocenskou a co kdyby byl ten člověk nemocný? Taky musí mít zdravotní průkaz,kontroly samozřejmě namátkově chodí,ale když řeknete,že vám přišel jen vypomoci na chvíli,tak těžko vám někdo něco dokáže,ale.....
      pokud chytí,že máte na černo ukrajince a nemáte souhlas s prac.úřadem,tak vám hrozí pokuta od 500 000 až do milionu ,takže pozor na to,je to vaše rozhodnutí,kde není žalobce není soudce,ale nepřáůa bych vám to

• 7. 2. 2008 19:07

Dušan (neregistrovaný)

A když tam bude pracovat ma tchyně na černo?
      Tim padem ,když to je ma rodina a řekl bych ,že mi tady chodi jen pomahat ,bude z toho nějaky problem?

• 7. 2. 2008 20:55

...) (neregistrovaný)

v tom případě bych neřekla ,že je tam na výpomoc ,ale že mě jen zaskakuje.

• 7. 2. 2008 23:19

MM (neregistrovaný)

Víte, v dnešní době úřednické pilnosti, bych nic nenechala náhodě.
      Zaměstnávám dceru na RD a mám s ní uzavřenou DPP. Lidé jsou velmi všímaví a Inspektoráty práce, Úřady práce a Živnostenské úřady jsou velmi aktivní.
      Při místním šetření FÚ se kontroloři zajímali o to, jestli zaměstnanci mají pracovní smlouvy a zajímala je i mzda. Tož asi tak.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).