Sleva u slováka?

• (neregistrovaný)

8. 2. 2008 6:00

Takže slevu na poplatníka můžu u slováka dát když mi podepsal prohlášení? Nějak nechápu ty § a vůbec, ale asi to co mi říkali na školení před týdnem že slevu ne tak teď je to naopak?
    Může mi to prosím někdo jasně napsat...

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2008 7:41

ZB (neregistrovaný)

Re: sleva u slováka?
      Základní slevu pro cizince již můžete dávat aniž Vám dodával domicil, a to na základě opatření MF k odstranění tvrdosti ( 2070,- Kč )

• 8. 2. 2008 8:06

jana (neregistrovaný)

Tak to jsem zase já.
      Přečetla jsem si před chvílí zprávu od ZB a opravdu je tímto odstraněním, již vše vyřešené.Vytiskla jsem si toto opatření ze stránek MF. Neposkytnutí slevy na dani se ruší
      a cizinci mají opět nárok na slevu na dani měsíčně. Takže žádná pondělní návštěva na Fú a rovnou dnes celá dobírka.Doufám,že jsme si to špatně nevyložili. Díky ZB.

• 8. 2. 2008 20:05

Zdenka (neregistrovaný)

Je to správně, opravdu je už odstranění tvrdosti zákona pro rok 2008 takže odečet u Slováků ano. Zd.

• 8. 2. 2008 7:50

jana (neregistrovaný)

Zdravím, marně také hledám v diskuzi zlatou radu na toto téma.
      Již druhým rokem firma zaměstnává poláka (svobodný) a já teď rozhoduji, co se slevou na dani za leden, dát-nedat.
      Volala jsem na Fú a tam mi sdělili, že musí splňovat 3 kritéria . 1. Doba neurčitá - tak jsme učinili. 2. Doklad o bydlení v Čr - např. nájemní smlouva, list vlastictví - on má dohodu o ubytování s městem v ubytovně, doufám, že toto by stačilo jako doklad, že nedojíždí denně do zaměstnání z Polska. 3. Povolení k pobytu od cizinecké policie - toto taky oříšek , on má povolení k pobytu do roku 2012, ale adresa pobytu v současné době jiná ( v jiném okrese ), tak jsem zaměstnanci sdělila, ať si urychleně obstará nový.
      Já, jako mzdová mám posoudit,dle všech doloženýchdokladů, zda-li slevu poskytnouti, žádný daňový domicil nepotřebuji.
      Tak si nejsem jistá, jestli mu slevu dát či nedat. Určitě by bylo jednodušší se na to vykašlat a slevu mu nedat,ať si jí uplatní v přístím roce ve svém daň.přiznání, ale já myslím, že v tomto případě má na slevu nárok. Dnes posílám výplaty, takže zatím zašlu dobírku bez té slevy a v pondělí vezmu písemnosti a vyjedu na Fú osobně probrat. Doplatek dobírky ( slevu ) pak doplatím hotově. Jenže, znáte to, co člověk, jiný názor. Nic nebude od Fú schváleno písemně a pak není odvolání. Kontrola z DP pak vypálí penále a já mzdovka, která všemyslí dobře, bude za blbce, který nezná zákony a §.
      Tak také já prosím o Vaše názory. Zatím pěkný den Vám všem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).