Re: Sazby stravného r.2008
Tak já Vás potěším. Taky jsem v tom loni měla zmatek. Dva měsíce jsme dávali jen to minimum. Pak ale po diskuzi s ostatníma jsme došli k závěru, že platí §163 (zaměstnavatel poskytne....NEJMÉNĚ ve výši...) Ve vnitřní směrnici máme ale sazbu, která vychází u rozmezí daného v § 176 - tam je to naopak omezené, že víc dát nesmějí. Takže jestli máte vyplácené stravné např. 58-69 Kč za 5-12h mělo by to být v pořádku. Schváleno to mám i daňařem.
Re: Sazby stravného r.2008
Při posuzování daňové uznatelnosti platí hodnota, kterou si určíte ve vnitřní směrnici, nejméně hodnota dle§163, horní hranice není určena.Pokud se jedná o přidanění zaměstnanci, platí hodnoty dle §176, z částek vyšších musí zaměstnanci odvádět daň a poj.
Re: pro VV
Čistě hypoteticky: směrnicí bych měla vyšší stravné, než jsou horní hranice dle §176. Pro firmu by vyplacené stravné bylo celé daňovým nákladem a zaměstnanci bych dodanila rozdíl naší sazby a horní hranice dle § 176? Nezlobte se, že otravuju, ale někdy člověku nedocházejí různé souvislosti. Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 2. 2008 8:48
Dle jakého paragrafu určuje s.r.o. svým zaměstnancům výši stravného?Je to §163 nebo 176.Jsem z toho nějak vedle.