Re: Dohoda o provedení práce (DPP)
Ano, to platí jen snad na doplnění:
* nejste povinen vydat zaměstanci potvrzení o srážkách
* příjmy dále přiznává jen v případných žádostech o dávky,
* srazit daň máte povinnost při výplatě, či připsání na účet a odvést do konce kalendářního měsíce následujícím po měsíci, ve kterém jste byl povinen provést srážku
Re: Dohoda o provedení práce (DPP)
>>>Zkusím si shrnout základní informace o DPP:
>>>- maximálně 150 hodin u jednoho zaměstnavatele (za
>>>všechny smlouvy) - ano
>>>- do výdělku 5000 Kč měsíčně se platí jen srážková
>>>daň
>>>15% - pokud nemá podepsané daň.prohlášení,tak ano, pokud má podepsané daň. prohlášení, potom je zálohová
>>>- jak je tomu při výdělku větším než 5000 Kč za
>>>měsíc?? - vždy zálohová daň 15% (při podepsaném i nepodepsaném daň.prohl.)
>>>- sociální a zdravotní pojištění se neplatí - ano, takže "hrubá"mzda = "superhrubá" mzda
>>>- po 31.12. jsem povinen vydat pracovníkovi potvrzení
>>>o srážkách na dani (co s ním udělá on je jeho
>>>problém,
>>>ale měl by to zahrnout ke svým dalším příjmům) - to záleží, jakou daní bylo daněno - srážková daň je konečná, do ročního zúčtování nejde, (ale příjem se dokládá např. pro přiznání přídavků na děti), pokud je zálohová, potom jde do roč.zúčt.
>>>- daň srážková se odvádí v běžném výplatím termínu
>>>(např. 15. následujího měsíce) - srážková daň se odvádí do posl. dne násl. měsíce, zálohová daň do 20. KD násl.měs.
>>>- po 31.12. vyplním formulář pro srážkovou daň pro FÚ - do posledního února, do 20.2. vyplníte formulář pro zálohovou daň (včetně příloh) a vše předáte na FÚ
>>>
>>>Zapomně jsem na něco? Díky AM
>>daň.prohlášení může podepsat jen u jednoho zaměstnavatele (pokud má více zaměstnavatelů současně)
>>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 2. 2008 11:19
Zkusím si shrnout základní informace o DPP:
- maximálně 150 hodin u jednoho zaměstnavatele (za všechny smlouvy)
- do výdělku 5000 Kč měsíčně se platí jen srážková daň 15%
- jak je tomu při výdělku větším než 5000 Kč za měsíc??
- sociální a zdravotní pojištění se neplatí
- po 31.12. jsem povinen vydat pracovníkovi potvrzení o srážkách na dani (co s ním udělá on je jeho problém, ale měl by to zahrnout ke svým dalším příjmům)
- daň srážková se odvádí v běžném výplatím termínu (např. 15. následujího měsíce)
- po 31.12. vyplním formulář pro srážkovou daň pro FÚ
Zapomně jsem na něco? Díky AM