Re: ČID
Sociálka posílá opravdu "Rozhodnutí" o přiznání ČID a posílá to do vlastních rukou. Na "Oznámení" už pak jen uvádí výši, případně její změnu, důchodu. Ať to kouká dovalit, někam to zašantročil. Sociálka mu to případně vydá znovu.
Dle § 35ba může poplatník uplatnit snížení za každý kalendářní měsíc, na jehož POČÁTKU byly podmínky pro uplatnění nároku splněny. Tudíž až od října. Já bych to "srovnala" v RZ :)
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
8. 2. 2008 12:35
Zaměstnanenci byl přiznán od 6.9.2007 ČID, já mu dala slevu už za září 2007 - udělala jsem chybu? Jde to nějak napravit při RZ? Jaké dokumenty musím mít od zaměstnance - mám sdělení sociálky o přiznání důchodu a pracovní rekomandaci, ale nemám žádné "rozhodnutí", zaměstnanec tvrdí, že už nic jiného nemá. Existuje tedy nějaké "ROZHODNUTÍ" o přiznání ČID, je to první zaměstnanec, nemám s tímto žádnou zkušenost. Děkuji.........