Souběh DPČ

• (neregistrovaný)

8. 2. 2008 13:14

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli platí pro zdaňování dvou DPČ stále společné zdanění?

mzdový program mě to v letošním roce nechce dovolit, ale součty hrubých mezd jsou vyšší než 5.000,-, jednotlivě bych hradila srážkovou daň (není podepsané prohlášení), dohromady by to byla již zálohová. Co s tím??

Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2008 14:05

J (neregistrovaný)

Re: Souběh DPČ
      Všehny mzdy a odměny u jednoho zaměstnavatele se daní dohromady.Jestli nemá ani u jedné DPČ podepsané prohlášení je možné, že v součtu se bude danit zálohovou daní, protože součet přesáhne 5.000.

• 8. 2. 2008 14:08

xy (neregistrovaný)

pokud má u jednoho zaměstnavatele více dohod, pracovní poměr a dohodu (je jedno jestli DoPČ nebo DoPP), potom se musí danit dohromady - je to stejné jako v minulých letech (pozor ale na superhrubou mzdu - např. u prac.poměru a DoPP, aby se nenavýšilo z obojího na superhrubou )

• 8. 2. 2008 14:20

Jana (neregistrovaný)

Děkuji a ještě bych se chtěla zeptat, pokud mi program neumožňuje automaticky sčítat základy daně - tak mám u obou dohod nastavit ručně místo srážkové daně zálohovou? Součet základů je vyšší než 5.000,-.

• 9. 2. 2008 8:22

xy (neregistrovaný)

nevím, co máte za program, ale musíte zdanit dohromady (zadáte tedy ručně zálohovou daň) - hlavně si pak přepočítejte mzdu (udělejte kontrolu), že je spočítána správně

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).