Re: Jak donutit majitele -příplatky so+n
OT:
měl by vám předávat docházku nebo výkaz práce ,ne jejichž základě vy jako mzdová zpracováváte mzdy. Držela bych se jeho .
Tuto evidenci musí mít zavedenou.
Ještě bych si ,ale zkusila projít znění smluv,které má zaměstnavatel sjednány .Aby nebyla nějaká klička tam.
Zaměstnanec v tomto případě nemůže nic porušit, protože dodržování právních předpisů je povinností zaměstnavatele, jakmile zaměstnavatel neplatí přííplatky dle ZP, koleduje si o problém. Nechápu, proč by při kontrole někdo popotahoval mzd.účetní, když koná na příkaz zaměstnavatele-majitel. Tomu bych písemně sděluil, že se dopoučtí porušování ZPO, ať se pak stará on.
pokud má ve smlouvě - výkon funkce mzdová účetní,tak to může kontrola při šetření požadovat po ní ..Je to její problém a její neznalost.Počítá je mzdová ne majitel.Ona může maximálně apelovat,že jí výkazy nejsou předávány v pořádku.A když pokutu dostane majitel tak,jí může naúčtovat škodu.
Je to velmi jednoduché (i když složité po lidské stránce) - mzdová to spočítá v souladu se zákonem a pokud se majitel proti tomu postaví, tak si nechá podepsat příkaz, že to má vyplatit jinak, Tohle praktikuje občas manželka a měknou i největší hrdinové, když to má být na jejich příkaz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 2. 2008 16:00
Dobrý den,
majitel zaměstnává pracovníky dlouhý / krátký týden, každý den, kromě 1.1. Pokud jim směna připadne na svátek, vybírají si náhradní volno, ale pokud jim směna připadne na sobotu a neděli, nedostávají žádné příplatky, do smlouvy jim vysloveně napsal, že jim příplatky nepřísluší, protože pracují na směny. Bylo to tu mnohokrát, ale stále v tom nemám úplně jasno, a chci to mít v pořádku, když přijde kontrola, řekne majitel, že jsem jim blbě spočítala mzdy, ale když říkám, že by jim měl platit příplatky, nechce ani slyšet.
Nevíte, jak mu to mám dokázat? Musím pro něj mít něco černé na bílém, a přitom když jsem mu ukazovala ZP tak mi řekl, že v souladu s inspektorátem práce to má dobře,protože to má ošetřené ve smlouvě (někdo mu to totiž tak poradil a přes to vlak nejede)
Poraďte prosím, nechci se dostat do problémů při kontrole, a navíc je mi těch lidí líto, vždyť jim ty peníze náleží. Tedy alespoň se tak domnívám.
Děkuji a přeji hezký víkend.