Neoprávněné srážky ze mzdy

• (neregistrovaný)

8. 2. 2008 17:26

Dobrý den, mám problém týkající se srážek ze mzdy. Z paltu 15.000,- hrubého je my strhávána přednostní a nepřednostní exekuce, platím výživné na dceru 1.500,- (doložil jsem zaměstnavateli), doplácím za stravenky 27,-/den a zaměstanvateli platím za pronájem služebního vozu k soukromím účelům 5,-/km (soukromně projedu cca 50km/měsíc). Již třetí měsíc mi zaměstnavatel srhává za pronájem vozu vyšší částku než jsem podle svých záznamů projel a zatím mi nebyl schopen (ochoten) doložit výpis z GPS. Za měsíc listopad dokonce přiznal, že mi 2.000,-, které mám na výplatní pásce strženy za pohonné hmoty, strh jako pokutu za včasné nedodání týdenního prac.plánu, přitom v prac. smlouvě mám odstavec, že mě může finančně postihovat, ale jen odebráním prémíí, za listopad prémie=0. Pokutu slíbil v příští výplatě vrátit, ale nestalo se tak. Výplatu za měcís leden 08 (0 dní namocenská, 1 den dovolené) jsem dostal 2.586,-. Jak mám postupovat, když mám dojem že zaměstnavatel postupuje protiprávně a jak se má zachovat zaměstnavatel v případě, že mě chce finančně postihnout?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).