Daňové přiznání a pracovní úraz

• (neregistrovaný)

8. 2. 2008 22:18

V roce 2007 jsem měla pracovní úraz, odškodnění jsem dostala od pojišťovny něco přes 8,000,- a mzdová účetní mi řekla, že mi nemůže udělat RZD, že si musím sama podat daňové přiznání na FÚ. Ze mzdovky mi dali Potvrzení o zdanitelných příjmech, které dám k přiznání, ale co z pojišťovny? Stačí papír, kde je napsáno kolik mi vyplácejí a kolik srazili daň nebo musí být také to potvrzení o zd. příjmech. A ještě kam náhradu za prac.úraz v tom přiznání napíšu? Prosím moc o radu děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2008 7:50

xy (neregistrovaný)

Re: Daňové přiznání a pracovní úraz
      Mzdová účetní postupovala správně - příjem za odškodnění prac. úrazu byl daněn pojišťovnou zálohovou daní, tak přijde do ročního zúčtování
      příjem ze zaměstnání sečtete dohromady s příjmem odškodnění,
      to samé uděláte s daní
      potvrzení, které jste obdržela, by mohlo pro FÚ stačit (alespoň u nás ho uznávají, neboť vědí, že dostat z Kooperativy oficiální potvrzení o zdanitelných příjmech je nadlidský úkol)
      pokud jste obdržela odškodné - to do ročního zúčtování nepřijde (protože žádná daň neodvádí)
      pokud si nebudete vědět rady, mohla by Vám pomoci MÚ (já v těchto případech zaměstnancům daň.přiznání vyplňuji a oni si ho odnesou na FÚ sami, pokud tedy nemají jiné složitosti)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).