Re: Daňové přiznání a pracovní úraz
Mzdová účetní postupovala správně - příjem za odškodnění prac. úrazu byl daněn pojišťovnou zálohovou daní, tak přijde do ročního zúčtování
příjem ze zaměstnání sečtete dohromady s příjmem odškodnění,
to samé uděláte s daní
potvrzení, které jste obdržela, by mohlo pro FÚ stačit (alespoň u nás ho uznávají, neboť vědí, že dostat z Kooperativy oficiální potvrzení o zdanitelných příjmech je nadlidský úkol)
pokud jste obdržela odškodné - to do ročního zúčtování nepřijde (protože žádná daň neodvádí)
pokud si nebudete vědět rady, mohla by Vám pomoci MÚ (já v těchto případech zaměstnancům daň.přiznání vyplňuji a oni si ho odnesou na FÚ sami, pokud tedy nemají jiné složitosti)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 2. 2008 22:18
V roce 2007 jsem měla pracovní úraz, odškodnění jsem dostala od pojišťovny něco přes 8,000,- a mzdová účetní mi řekla, že mi nemůže udělat RZD, že si musím sama podat daňové přiznání na FÚ. Ze mzdovky mi dali Potvrzení o zdanitelných příjmech, které dám k přiznání, ale co z pojišťovny? Stačí papír, kde je napsáno kolik mi vyplácejí a kolik srazili daň nebo musí být také to potvrzení o zd. příjmech. A ještě kam náhradu za prac.úraz v tom přiznání napíšu? Prosím moc o radu děkuji.