Začinajici živnostnik -- poradte

• (neregistrovaný)

9. 2. 2008 9:08

Chtěl jsem se zeptat ,chci si otevřit obchod s textilem. Nikdy jsem nepodnikal a nevim co vše je potřeba k vedeni obchodu. Vyřim živnost a budu si tam sam pracovat ,ale nevim jestli musim vest nějakou evidenci zboži,nebo evidovat faktury co jsem koupil na prodejnu,jak se postupuje při přiznavani dani na konci roku atd. Mužete mi poradit jak se to vše vlatně vše děla?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2008 10:23

Jana (neregistrovaný)

Re: začinajici živnostnik -- poradte
      Takže ˇZL máte,musíte se na FÚ přihlásit k daním z příjmů,pokud budete mít zaměstnance,tak i k daním ze závislé činnosti,jestli budete mít auto,tak k silniční dani,jestli chcete být plátcem DPH,tak i k těmto daním,pak si nakoupíte zboží musíte si vložit svoje peníze do podnikání a fakttury musíte samozřejmě schovávat,jako musíte evidovat tržby a ostatní výdaje,kvůli závěrečným daním na konci roku a vůbec,abyste věděl,jak fungujete.Pokud budete malá organizace,tak vám stačí pouze příjmy a výdaje a rozdíl budou daně.Hodně úspěchů

• 9. 2. 2008 12:42

i.p. (neregistrovaný)

rozdíl mezi příjmy a výdaji nejsou "daně" ale daňový základ, z kterého se daně počítají

• 10. 2. 2008 17:20

MM (neregistrovaný)

Jak souvisí malá organizace s příjmy a výdaji?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).