Re: e-shop
jestli jsem to dobře pochopila vlastníte e- obchod .
jde o to jakým způsobem ho budete prodávat.
V případě nákupu musíte mít doklad o pořízení zboží.nelze nakupovat zboží na černo.což by mohlo být někým chápáno.měl by jste evidovat podle těchto dokladů sklad.
V případě ,že si s někým sjednáte komisi ,tak budete mít jen DL,podle které budete vést pro sebe ,dodavatele a fú přehled o prodeji. bylo by to jednodušší,ale málokterý dodavatel na komisi přistoupí. v tomto případě by vám mohl vyplácet provizi ,kterou by jste danil/a.
No já dělám jen účto, ale FO pro kterou to dělám, nakupuje na fakturu zboží, pak ho na netu prodává. Zájemci který si zboží objedná vystaví daňový doklad o prodeji a po zaplacení zboží pošle. Z toho tedy vyplývá, že při nákupu budu zboží evidovat na skladě, a při prodeji vyndám ze skladu a zaúčtuju vystavenou fakturu. Akorát ještě jak to s tím skladem zboží je nakupované na váhu ne za kus, na sklad to budu dávat přepočtený, za tu samou cenu ze skladu vyndám, ale fakturu vystavím na víc a ten rozdíl bude provize? Která se bude teda danit?
Stručně: ten rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou bude marže, neboli zisk podnikatele, který na konci roku vykáže jako základ daně (samozřejmě ta částka bude upravena ještě o případné jiné daňové výnosy a náklady, např. režii, mzdy ... odpisy ...), atd.
Vedení skladu závisí na podnikateli - jestli bude zboží evidovat k kg nebo v kusech. Hlavně musí být průkazné.
No a prosím teď mi poraďte jak tedy mám evidovat ten sklad, když jak jsem už psala nakup je v kg (tříděný pytle, ale každý májí ještě jinou cenovou kategorii, např. 50 kg/130, 140,- atd) ale prodává se po kusech a samozřejmě každý kus je oceněn jinak. Nevím co v tomto případě mám dělat, co bude lepší
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
9. 2. 2008 13:20
máte někdo zkušenosti s internetovým obchodem? Jde mi o prodej oblečení. Pokud ho nakoupím od cizí firmy a prodávám přes net musím v daňové evidenci vést něco jako pořízení zboží, prodej zboží nebo je to příjem ostatní, mám v tom trochu nejasnosti.Děkuij