Závazky voči zamestnávateľovi

• (neregistrovaný)

9. 2. 2008 17:03

Dobrý deň.
    Už dlho hľadám niekoho,ktro by nám odpovedel ako riešiť túto situáciu,predtým ako poprosíme právnika..
    Manžel je lekár,zaviazal sa malej nemocnici,že ked urobí atestáciu,po nej ostane minimálne 3roky v danej nemocnici a bude pracovať tam.Zamestnávateľ mu teda platil školenia,vzdelávacie akcie a predatestačnú prax.
    Manžel atestáciu nespravil,rozhodli sme sa prestahovať do veľkého mesta,kde je akreditovaný odbor,ktorý si manžel zvolil.
    Nemocnica(v malom meste)od nás požadovala zaplatiť 26tisíc za to,že manžel nedodržal podmienky v zmluve.
    Nikde ale nieje napísané dokedy,bolo na ústnej dohode,do konca roka.Hned prvé dni nového roku 08 mu volali,že chcú peniaze..
    Bohužiaľ,manžel toľko ani nezarobí a ja som na MD..proste na to nemáme..:-(
    Niekde som sa dočítala že na takéto finančné závazky máme 3roky čas uhradiť ich..Teraz neviem čo robiť,tahať sa po súdoch,to výjde ešte drahšie...
    Preto by som cchela poradiť,pokiaľ v zmluve nieje uvedené dokedy sa má čiastka zaplatiť,čo s tým?
    Nemocnica chce,aby sme aspon malé čiastky platili(pre nich je to 5tisíc/mesiac),čo je úplne nereálne a smiešne..
    Tak by som Vás poprosila o Váš názor a ako to vyriešiť..Ďakujem.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2008 19:24

Jindra2 (neregistrovaný)

Re: Závazky voči zamestnávateľovi
      Myslím, že všechno záleží na dohodě. Pokuste si nabídnout částku, kterou by akceptovali, a opravdu začít platit, jinak Vás mohou dát asi k soudu pro nedodržení podmínek. Anebo nabídnout externí práci pro nich, jako vedlejšák.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).