DPH

• (neregistrovaný)

10. 2. 2008 9:56

Mužete mi někdo vysvětlit jak to je s DPH? Kdy platit a kdy neplatit. Vim že když nenam obrat vice jak 1 000 000kc ročně tak nemusim platit. Když nebudu platit musim to někde nahlasit? A nebo se to hlasi jen když jsem platce? Jak to vlastně s DPH je? A když něco kupuji na pdnikani a je tam zaučtovane DPH mužu si ho nechat vratit? A kde a kdy?
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 2. 2008 10:10

i.p. (neregistrovaný)

Re: DPH
      záleží na tom, zda jste na vašem f.ú. zaregistrován jako plátce DPH,
      pakliže ano, musíte dávat čtvrtletně přiznání, případně měsíčně k DPH,
      pakliže nejste registrován jako plátce DPh nemusíte nikde nic hlásit, ale také si nemůžete nárokovat odpočet DPH na vstupu/z nákupů/ ale také nemusíte z vaší činosti odvádět DPH na výstupu, zvažte, co by pro vás bylo výhodnější a podle toho se zaregistrujte/nebo ne.

• 10. 2. 2008 10:19

dan (neregistrovaný)

Začinam si teprve vyřizovat živnost a budu mit maly obchod s textilem kde tam budu pracovat sam a vubec nevim jestli mam byt platcem DPH,nebo ne. Mužete mi poradit?
      Děkuji

• 10. 2. 2008 11:02

i.p. (neregistrovaný)

záleží na tom, zda si budete moci více daně uplatnit, nebo ji více odvedete, t.j. rozdíl mezi nákupem a prodejem a také záleží na tom, zda budete nakupovat od plátce dph nebo od neplátce, od plátce si můžete daň uplatnit, od neplátce nikoliv.
      já bych pro začátek asi zůstala u neplátcovství, jak se tady už včera někdo zmínil, pak jak se to vyvine, je to o vašem odhadu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).