Re: Roční vyučtováni
>Dobry den, chci se zeptat.
>1. náš zaměstnanec měl zároven s hlavním pracovním
>poměrem i dohodu o provedení práce (částka do 5000),
>protože u nás měl podepsané prohlášení HM+5000 jsem
>sčítala a z toho odváděla v jednotlivých měsicích daň. Můžu
>mu teď dělat roční zúčtování?
Ano, pokud není z nějakého jiného důvodu povinen podat přiznání.
>
>2. zaměstnanec měl u náš nejdřív Dohodu o provedení
>práce (opět do 5000,- tzn. srážková daň) a potom teprve
>se stal naším zaměstnancem a podepsal prohlášení.
>Dělám mu roční zúčtování?
Pokud nění z nějakého jiného důvodu povinen podat přiznání, pak zúčtování můžete udělat a ten příjem, daněný srážkovou daní ani tuto srážkovou daň tam nezahrnete.
>
>Dělám ročíní zúčtování poprvé, ve starších dotazech
>jsem se dočetla, že výpočet daně pro jednotlivé
>zaměstnance je pouze podklad pro mzdovou účtárnu a finančáku
>žádný formulář neposílám (kromě toho Vyúčtování daně
>-růzovy a žlutý), ale v daň.kalendáři je do 15.2. =
>podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně
>.....tzn. co?
Mám za to, že jde o překlep (ne správcem daně, ale plátcem daně) - to znamená, že zaměstnanci mají možnost do 15.2. požádat zaměstnavatele (plátce daně) o zúčtování.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 2. 2008 11:53
Dobry den, chci se zeptat.
1. náš zaměstnanec měl zároven s hlavním pracovním poměrem i dohodu o provedení práce (částka do 5000), protože u nás měl podepsané prohlášení HM+5000 jsem sčítala a z toho odváděla v jednotlivých měsicích daň. Můžu mu teď dělat roční zúčtování?
2. zaměstnanec měl u náš nejdřív Dohodu o provedení práce (opět do 5000,- tzn. srážková daň) a potom teprve se stal naším zaměstnancem a podepsal prohlášení. Dělám mu roční zúčtování?
Dělám ročíní zúčtování poprvé, ve starších dotazech jsem se dočetla, že výpočet daně pro jednotlivé zaměstnance je pouze podklad pro mzdovou účtárnu a finančáku žádný formulář neposílám (kromě toho Vyúčtování daně -růzovy a žlutý), ale v daň.kalendáři je do 15.2. = podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně .....tzn. co?
děkji