Re: Mzdy-řidiči-POMOC!!!!
To je věčný problém. Taky jsem z toho celá šišatá. Dříve jsme žádali na Úřadu práce o povolení nadlimitních přesčasových hodin. A stejně jsme měli problém s dodržením stanovených přestávek.
Taky by mě zajímalo, jestli to jde udělat správně a legálně. Nejčastěji se setkávám s tím, že se na přesčasy nehraje a aby lidi nepřišli o peníze, mají to v odměnách. Ale to se jim pak zvyšují průměry. A přepočítávat růčo mzdy - skutečné průměry a podle nich spočítat skutečné výdělky, to jsem si už taky zažila a je to pěkná pakárna
Týd. prac. doba musí být v průměru max. 40 hod. týdně, tj. 8 hod. při práci Po až Pa. Pokud byste psala stále 9 hod., vyšla by týd. prac. doba 45 hod., což je špatně.
Pokud píšete odpracované hod. za den (např. 9 hod.), tak to samozřejmě musí být bez přestávky na jidlo. Povinná bezpečnostní přestávka se započítává do odpracovaných hod.. Přemíru přesčasů můžete legálně řešit jen navýšením stavu řidičů, čímž dosáhnete menšího počtu odpracovaných hod. na jednoho řidiče.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
11. 2. 2008 13:07
Dělám od nového roku výplaty řidičům.
Se stravným jsem se poprala.
Ovšem teď nevím co s docházkou a zda to dělám správně.
Denní docházku (doba řízení+nakládka a vykládka) píšu 9hodin, jelikož to je maximální čtrnáctidenní doba řízení (90hodin).
Zbytek hodin jim dávám do přesčasů a vyplácím 25% příplatek, pokud si nevyberou náhradní volno. Za rok můžou mít maximální přesčas, samozřejmě po dohodě, 8h v průměru za týden.
Už jen podle ledna se mi zdá, že jim tyto hodiny nebudou stačit a tyto limity přešvihnou.
Můžete mi prosím říct, jak to děláte vy???
Prosím o jakoukoli radu či diskuzi na toto téma.
Díky moc.