Soukromé životní pojištění

• (neregistrovaný)

11. 2. 2008 14:25

prosím o radu, loni jsem si podala daňové přiznání, kde jsem si uplatnila životní pojištění, ofotila jsem FÚ smlouvu. Slevu mi uznali, vypočítaný přeplatek mi FÚ vrátil. Letos si dělám daňové přiznání znovu, ale uvědomila jsem si že, i když pojišťovna poslala potvrzení, asi jsem na slevu neměla nárok, protože životní pojištění je sjednáno na více jak 15 let, ale na částku pouze 40.000. Domnívám se, že jsem lono podala chybné přiznání,prosím o radu co mám dělat s loňským přiznáním. A zda mám pravdu, že nemám nárok na slevu na dani na živ. pojištění. děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2008 14:56

Laďa (neregistrovaný)

Re: soukromé životní pojištění
      U soukromého životního pojištění může být sjednána jen základní částka a nebo také pevně sjednaná částka pro případ dožití. Vámi uvedený limit se týká jen případu pevně sjednané částky pro případ dožití. Pokud nemáte ve smlouvě pevně sjednánu částku výslovně pro případ dožití, tak se na vás limit 70 000,- nevztahuje. To asi bude váš případ, jinak by vám asi pojišťovna neposlala potvrzení o přijaté částce na pojištění a také FÚ by vám slevu nepřiznal, pokud by se na vás vztahoval limit.

• 11. 2. 2008 15:30

janka (neregistrovaný)

Moc se v těch pojistkách nevyznám, musím se na to pořádně podívat jak to je na smlouvě napsané, ale děkuji za odpověď.

• 12. 2. 2008 7:11

janka (neregistrovaný)

V pojistce je uvedeno: základní pojistná částka pro případ smrti nebo závažného onemocnění: 50000. mohu tedy uplatnit nebo ne??? Díky

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).