Re: mzdy leden - podpis prohlášení
Chyba je u Vás pokud jste chtěl slevu na dani už v lednu musíte podepsát prohlášení za rok 2008 do konce ledna. Datum 15.2. se týká podepsání prohlášení za účelem žádosti o provedení ročního zúčtování daně to opravdu stačí podepsat do 15.2., ale i to je vaše povinnost si to ohlídat zaměstnavatel se řídí vámi. Takže zajděte na mzdovou účtárnu podepište prohlášení a sleva Vám bude uplatněna
lidi nemá pravdu. Pokud nešlo o nástup počátkem ledna, ale pracujete tam už od dřívějška, pak skutečně stačí podepsat do 15.2. a platí to od ledna. Účetní Vám slevu měla dát a pokud byste do 15.2. nepodepsal, pak Vám ji měla dodatečně srazit.
A co takhle nemoc či dovolená. Zákon jasně stanoví podpis nejdéle do 15.2. Ještě se mi nestalo, že bych někoho předaňovala. U těch lidí, kteří jsou v práci, si podpis zajistím a s nemocnými se snažím domluvit, jak to jde. Ale postupovat v rozporu se zákonem, když někdo nemá podepsané prohlášení do konce ledna, je jednoznačnou chybou účetní. Zaměstnanec musí nahlašovat změny do konce měsíce, takže k předanění by teoreticky mohlo dojít u invalidních důchodců.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 2. 2008 19:19
Za leden jsem zatím nepodepsal prohlášení. Na výplatní pásce mi při výpočtu zálohy na daň nebyla zohledněna sleva 2070. Prohlášení se přece podepisuje každoročně do 15.2. U koho je tedy chyba? Děkuji