Dovolená po MD

• (neregistrovaný)

11. 2. 2008 22:40

Dobry den, mam dotaz, mozna tu byl uz zodpovezeny, ale nikde jsem to bohuzel nenasla.
    Od 1.10.07 jsem na MD, ktera mi konci 14.4.08. Muzete mi nekdo prosim poradit, kolik kolik dovolene mi bude proplaceno za rok 2008? Nekde jsem slysela, ze MD se pocita do odpracovane doby, takze bych mela narok na celou dovolenou za rok 2008 (20dni)? Nebo kde to prosim najdu, jestli nekdo poradi, nebo posle odkaz.Nase mzdova ucetni,mi prijde ze toho dost nevi, tak se nechci nechat osidit :-(. Kde zjistim presny termin skonceni moji dovolene,ona mi porad rika, ze si to musim ohlidat sama....a MD mi vyplaci socialka, prijde mi nejaky ukoncovaci papir? Dekuji za pomoc, dobrou noc Lucie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 2. 2008 23:44

Jiřka (neregistrovaný)

Re: Dovolená po MD
      Téměř stejné nebo podobné dotazy už tu byly zodpovězeny stokrát, zadejte si různá hesla do vyhledávače. Takže jen krátce - dovolenou lze proplatit je při skončení poměru, pokud nechcete, aby Vám byla pokrácená, musíte si zažádat o její vyčerpání. Ve vašem případě Vám vznikne nárok za rok 2008 na celoroční výměru řádné dovolené. Pokud si o její čerpání požádáte ještě před skončením mateřské tak, aby bezprostředně navazovala na mateřskou (pokud Vám zbyla nějaká dovolená z roku 2007, tak požádejte i o ni), můžete vyčerpat celých 20 dnů za rok 2008 (plus případnou zbylou dovolenou z r 2007). A pak teprve požádáte o rodičovskou dovolenou.
      Od sociálky Vám žádný ukončovací papír nepřijde, prostě přestanou vyplácet mateřskou,ale Vy sama píšete, že Vám mateřská končí 14.4., ale podle mě Vám skončí 13.4., protože se vyplácí 196 dnů. Zavolejte na sociálku (oddělení nemocenských dávek zaměstnanců malých firem dle Vašeho příjmení a ujistěte se.

• 12. 2. 2008 5:13

xy (neregistrovaný)

Re: Dovolená po MD
      přečtěte si Zákoník práce - tam se o dovolené vše dočtete

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).