Jednatel-likvidátor-DPČ

• (neregistrovaný)

12. 2. 2008 8:35

Dobrý den, ráda bych požádala o radu zkušené.
    Mám v DPČ na fci odpovědného zástupce pro společnost a živnost za 3000 Kč měsíčně, dále likvidátor za 4.000 měsíčně a jednatel za 8.000 měsíčně. A teď jak to správně zdanit ? Nikde zde nemá podepsané DP, má podepsané v HPP, což je úplně jiná společnost.
    Jednatel jednoznačně zálohová daň, likvidátor, pokud je považován za statutára (?) také, DPČ srážková daň.
    Odvody jednatel a DPČ zdrav.i soc., z lilkvidátora jen ZP.
    Také byste to tak viděli ? Jen nevím, zda PC bude také takto uvažovat, zda mi nezahrne DPČ také do zálohové daně? Máte s tím zkušenost, jak provádíte vy ? Nebo zadat DPČ jako jiný pracovní poměr, aby měla srážkovou daň? Nějak nevím a tápu ...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2008 12:25

beta (neregistrovaný)

Re: jednatel-likvidátor-DPČ
      zjišťuji, že příjmy likvidátora jsou pod § 6/1/b oproti statutárům §6/1/c takže u likvidátora můžu použít srážkovou daň, já si budu odpovídat postupně, třeba se někdo přidá :)

• 12. 2. 2008 16:13

AM (neregistrovaný)

U příjmů podle § 6 odst. 1 nižších než 5000,- Kč se použije srážková daň jen u příjmu podle § 6/1/a (!) a §6/1/d (!) - viz § 6/4. Příjmy likvidátora i jednatele jsou podle § 6/1/b (!!!), tzn. - bude vždy zálohová daň bez ohledu na výši příjmu.Já bych danila při nepodepsaném DP: 3000,- Kč DPČ srážkovou daní a 12000,- Kč (4000 likvidátor a 8000 jednatel) zálohovou daní.

• 12. 2. 2008 17:04

beta (neregistrovaný)

Mezitím jsem na to přišla, ale už mi bylo hloupé si potřetí odpovídat, tak jsem jen čekala, kdo mi dá pohlavek :) Kolegyně má případ, když vloni:i U jiné fy - DPČ do 5000 a jednatel 10000, odváděla srážkovou daň z DPČ, zálohovou za jednatele, vytiskne Potvrzení o zdanitelných příjmech 2007 a PC zahrne i srážkovou jakoby to byla zálohová, přitom celý rok srážela srážkovou a zálohovou, programátor tvrdí, že změna v zákoně, že již nelze dělit ale neřekl v čem a proč, že si má podat písemný dotaz na ústředí....Tak jsme z toho tak trochu na větvi. Je mi jasné, že když mám HPP a k tomu DPČ a DPČ mám nepodepsanou a do 5000, sečtu a srazím zálohu, ale přece nemůžu slučovat DPČ-pracovní poměr dle ZP s jednatelem - vztah OZ ?? Nebo snad ano? Já už vážně nevím.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).