Re: jednatel-likvidátor-DPČ
U příjmů podle § 6 odst. 1 nižších než 5000,- Kč se použije srážková daň jen u příjmu podle § 6/1/a (!) a §6/1/d (!) - viz § 6/4. Příjmy likvidátora i jednatele jsou podle § 6/1/b (!!!), tzn. - bude vždy zálohová daň bez ohledu na výši příjmu.Já bych danila při nepodepsaném DP: 3000,- Kč DPČ srážkovou daní a 12000,- Kč (4000 likvidátor a 8000 jednatel) zálohovou daní.
Re: jednatel-likvidátor-DPČ
Mezitím jsem na to přišla, ale už mi bylo hloupé si potřetí odpovídat, tak jsem jen čekala, kdo mi dá pohlavek :) Kolegyně má případ, když vloni:i U jiné fy - DPČ do 5000 a jednatel 10000, odváděla srážkovou daň z DPČ, zálohovou za jednatele, vytiskne Potvrzení o zdanitelných příjmech 2007 a PC zahrne i srážkovou jakoby to byla zálohová, přitom celý rok srážela srážkovou a zálohovou, programátor tvrdí, že změna v zákoně, že již nelze dělit ale neřekl v čem a proč, že si má podat písemný dotaz na ústředí....Tak jsme z toho tak trochu na větvi. Je mi jasné, že když mám HPP a k tomu DPČ a DPČ mám nepodepsanou a do 5000, sečtu a srazím zálohu, ale přece nemůžu slučovat DPČ-pracovní poměr dle ZP s jednatelem - vztah OZ ?? Nebo snad ano? Já už vážně nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 2. 2008 8:35
Dobrý den, ráda bych požádala o radu zkušené.
Mám v DPČ na fci odpovědného zástupce pro společnost a živnost za 3000 Kč měsíčně, dále likvidátor za 4.000 měsíčně a jednatel za 8.000 měsíčně. A teď jak to správně zdanit ? Nikde zde nemá podepsané DP, má podepsané v HPP, což je úplně jiná společnost.
Jednatel jednoznačně zálohová daň, likvidátor, pokud je považován za statutára (?) také, DPČ srážková daň.
Odvody jednatel a DPČ zdrav.i soc., z lilkvidátora jen ZP.
Také byste to tak viděli ? Jen nevím, zda PC bude také takto uvažovat, zda mi nezahrne DPČ také do zálohové daně? Máte s tím zkušenost, jak provádíte vy ? Nebo zadat DPČ jako jiný pracovní poměr, aby měla srážkovou daň? Nějak nevím a tápu ...