Re: Odpočet na dítě
Dobrý den,
slevu na dítě si může uplatnit manžel, protože vy nemáte žádný příjem a tudíž by Vám to neměli z čeho odečíst (nesplňovala byste min mzdu 4000 hrubá pro případně vyplacený daňový bonus). Tkaže si ho mohl uplatňovat manžel v práci, pokud si ho neuplatňoval, tak teď při ročním zúčtování so ho může zpětně uplatnit. Nebylo by dobré zkusit si vypočítat to společné zdanění manželů ? Pokud jste byla na mateřské dovolené, třeba by Vám to vyšlo lépe než každý zvlášť být zdaněný v zaměstnání. Za pokus by to stálo. Renka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 2. 2008 12:40
Dobrý den,
od srpna 2007 jsem na mateřské dovolené, 8. října se mi narodil syn. Mohu uplatnit odpočet na dítě, i když jsem nepobírala plat, ale mateřskou nebo ho může uplatnit pouze manžel, který pracoval? Společné zdanění manželů neuplatňujeme. Není tento odpočet už nějak zakombinovaný ve vyplácené mateřské? Nerada bych si nárokovala něco, co už mi bylo přiznáno.
Děkuju za odpověď. Selčuková