Odpočet na dítě

• (neregistrovaný)

12. 2. 2008 12:40

Dobrý den,
    od srpna 2007 jsem na mateřské dovolené, 8. října se mi narodil syn. Mohu uplatnit odpočet na dítě, i když jsem nepobírala plat, ale mateřskou nebo ho může uplatnit pouze manžel, který pracoval? Společné zdanění manželů neuplatňujeme. Není tento odpočet už nějak zakombinovaný ve vyplácené mateřské? Nerada bych si nárokovala něco, co už mi bylo přiznáno.
    Děkuju za odpověď. Selčuková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2008 12:45

Renka (neregistrovaný)

Re: Odpočet na dítě
      Dobrý den,
      slevu na dítě si může uplatnit manžel, protože vy nemáte žádný příjem a tudíž by Vám to neměli z čeho odečíst (nesplňovala byste min mzdu 4000 hrubá pro případně vyplacený daňový bonus). Tkaže si ho mohl uplatňovat manžel v práci, pokud si ho neuplatňoval, tak teď při ročním zúčtování so ho může zpětně uplatnit. Nebylo by dobré zkusit si vypočítat to společné zdanění manželů ? Pokud jste byla na mateřské dovolené, třeba by Vám to vyšlo lépe než každý zvlášť být zdaněný v zaměstnání. Za pokus by to stálo. Renka

• 12. 2. 2008 12:50

(neregistrovaný)

Re: Odpočet na dítě
      Paní ale píše, že je na MD od srpna, tudíš zřejmě do té doby pracovala. Takže by si dala slevu asi zpětně, pokud ji neměl manžel. Ale logické je, že si slevu uplatňuje většinou pracující manžel, když je žena na MD.Společné zdanění bych taky určitě zkusila

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).