Dovolená

• (neregistrovaný)

12. 2. 2008 15:04

Zaměstnankyni se narodilo dítě v červenci 2007, po vyčerpání 28 týdnů, začala vybírat dovolenou za rok 2007, toto čerpání ukončí 19.2, zárověň pobírá rod. příspěvek - doma bude s dítětem do 3let věku. Má nárok na dovolenou za rok 2008? Podle mě ne.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 2. 2008 15:20

Pavla (neregistrovaný)

Re: Dovolená
      Nejsem si 100% jistá, ale podle mého ná nárok na dovolenou za rok 2008 nebo tedy alespň na její poměrnou část

• 12. 2. 2008 15:23

Zdenka (neregistrovaný)

Pěkné odpoledne,
      před nedávnem jsem řešila něco podobného.. po 28 týdnech si zaměstnankyně vybrala celou dovolenou teď pobírá rodičovský přízpěvek.... jsem přesvědčena o tom, že na další dovolenou již nárok nemá...

• 12. 2. 2008 15:32

jana (neregistrovaný)

Dobrý den,
      doba, po kterou zaměstnankyně čerpá mateřskou dovolenou a doba, po ketrou čerpá rodičovskou dovolenou do doby, po kterou je žana oprávněna čerpat mateřskou dovolenou, se posuzuje jako výkon práce.

• 12. 2. 2008 15:42

Jiřka (neregistrovaný)

Doba mateřské dovolené (včetně svátků v prac. dnech) a doba, kdy vybírá řádnou dovolenou, se považuje za dobu odpracovanou. Tím pádem jako by v roce roce 2008 odpracovala 35 dní a vznikl jí tedy nárok na 1/12 z celoročního nároku za každých 21 dnů. To znamená, že pokud máte ve firmě celoroční nárok 4 týdnů, vznikl jí za rok 2008 nárok na 1,5 dne dovolené. Pokud máte 5 týdnů, pak jí vznikl nárok na 2 dny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).