Re: DPH / praktický lékař - prosím pomoc
Obrat 1.000.000,- Kč se počítá od 01.05.2004 a nepočítají se do něho např. plnění osvobozená bez nároku na odpočet, což jsou např. zdravotnické služby. Takže pokud pan doktor nemá jiné příjmy než osvobozené bez nároku na odpočet tak plátcem není. Řekl bych :-)
Re: DPH / praktický lékař - prosím pomoc
Moc děkuji za bleskovou odpověď.
Už jsem pomaličku rozdýchala první šok a zjistila, že i když překračuje milin, pořád to co ten milion přesahuje je příjem ze zravotních pojišťoven. Za závodní péči se docela blíží hranici milionu. Ale to nevím jestli se považuje za osvobozená plnění bez nároku na odpočet. Každopádně to vypadá, že by to nemusel být až takový problém.
Děkuji za uklidnění. Půjdu si dát kousek čokolády. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 2. 2008 16:30
Dobrý den, teď jsem s hrůzou zjistila, že jsem díky tomu, že jsem nesledovala změny zákona o DPH pravděpodobně prošvihla termín pro podání povinné registrace. Teprve teď jsem zjistila, že se plátcem DPH stává podnikatel už při překročení 1 mil. Kč obratu za posledních 12 měs (pamatuji 750 tis. za 3 měs). Vedu DE lékaři, sleduji proto jen zákon o dani z příjmu.
Nejsem schopná ani přemýšlet....
Prosím mohl byste mi poradit někdo kdo s tím máte zkušenost, od kdy tento limit platí, jestli vůbec se to týká i lékařů, co všechno musím do obratu zahrnout? Víte co bude následovat?
Vím, že jsem udělala strašnou chybu, nejradši bych se neviděla, ale musím teď z toho nějak ven.
Moc děkuji všem za jakékoli názory či rady.