Re: Registrace k DPH- nájem ?
Pokud se nic nezměnilo, tak byste se registrovat měl, pokud Vaše příjmy z pronájmu překročí 1.000.000,- Kč za nejbližších 12 předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců. Neb do obratu se zahrnují také příjmy z nájmu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor, které jsou osvobozeny od daně bez nároku na odpočet daně podle § 56 zákona o DPH a které nejsou příležitostnou činností osoby povinné k dani.
Vaše příjmy jako spolupracující osoby podílející se na podnikání manželky se do tohoto obratu nepočítají. Řekl bych. Takže se nesčítají.
>Dobrý den,mám příjmy pouze z pronájmu dle §9, pokud
>překročí 1,mil. jsem povinen se zaregistrovat k
>plátcovství DPH ?
ano.§5 odst.2 zákona o DPH
A pokud bych měl ještě příjmy ze spolupráce
>s manželkou - sčítají se tyto dvě položky nebo to
>spolu nesouvisí.
sčítají se pro účely daně z příjmů
Par. 5 mluví o osobách povinných k dani, ale nájem je prý osvobozený a tak se do obratu prý nepočítá. Někdo zase tvrdím že ano, nebo že pokud budu mít jakýkoli jiný příjem musím vše sečíst a kydž to překročí 1.mil. jsem plátce. Tak fakt nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
12. 2. 2008 16:47
Dobrý den,mám příjmy pouze z pronájmu dle §9, pokud překročí 1,mil. jsem povinen se zaregistrovat k plátcovství DPH ? A pokud bych měl ještě příjmy ze spolupráce s manželkou - sčítají se tyto dvě položky nebo to spolu nesouvisí.