Re: Neuhrazená odběr. faktura
Doposud jsem se domnívala, že se musí v roce 2007 zdanit i neuhrazené faktury, když se nárokují výdaje %. To bych na tom byla dobře, kdyby to tak nebylo, ale myslím si, že se musí zdanit i neuhrazená faktura. Proč by se podávala dodatečná daňová přiznání z pohledávek, při přechodu na výdaje %?
Re: Neuhrazená odběr. faktura
Zdanit pohledávky za rok 2007 by jste musela, pokud by jste v r. 2007 uplatňovala výdaje skutečné a chtěla od r. 2008 uplatňovat paušálem. Ale dotaz jsem pochpila tak, že již uplatňujete výdaje paušálem v r. 2007 a jedná se vám o pohledávku vzniklou v r. 2007 a do 31.12.2007 neuhrazenou. Pak příjem za tuto pohledávku zdaníte až v roce úhrady. Samozřejmě za předpokladu, že např. před datem úhrady neukončíte činnost.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 2. 2008 19:32
prosím poraďte mi, uplatňuji výdaje procentem z příjmů, a fakturu kterou jsem vystavila v roce 2007 mi byla uhrazena až 2008. Tedy bude zdaněna až v roce 2008. Na který řádek v daňovém přiznání uvedu, že mám pohledávku? A jak to bude v příštím zdaňovacím období, když opět použiji paušální výdaje. Mockrát děkuji za jakoukoliv pomoc.