Re: Nemám potvrzení pro FÚ, co dělat?
Aha, tak ještě jinak: uzavřu s cizincem mandátní smlouvu, podle které mohu vystupovat na území ČR jeho jménem a já mohu za něho fakturovat?
Ve smlouvě uvedu, že moje provize je 10 %, 90 % mu budu vyplácet na jeho účet, což poslouží jako potvrzení do nákladů pro FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
13. 2. 2008 0:03
Nenapadá vás, jak řešit situaci, kdy pro mě překládají cizinci, kteří nežijí v ČR - já s nimi nemohu uzavřít DPP (nemají pracovní povolení), ale oni ve své zemi nemají živnostenský list, takže mi nemůžou posílat faktury...
Samozřejmě jde o to, že jim vyplácím odměnu, ale nemám potvrzení pro FÚ, abych si to mohl dát do nákladů (a celková odměna pro ně je vyšší než 50 % mých příjmů, takže nemohu uplatnit výdajový paušál).
Jediné, co mohu pro FÚ doložit, je výpis z účtu - převod přes bankovní účet, kterým jim odměnu vyplácím do jejich banky.
Děkuji