Výpověď ve skušební době problém!

• (neregistrovaný)

13. 2. 2008 13:46

Prosím o radu 14.11.2007 jsem podepsala pracovní smolouvu s 3 měs.výpovědní lhutou ,11.2.2008 jsem oznámila ,že chci odejít ve skušební době špatný kolektiv ....Vedouci mně požádal ,aby jsem zústala do konce února to bych zústala bojím se ,aby mně nedali 2 měs.výp.lhútu.
    Dnes 13.2.2008 jsem šla oficiálně podat výpověď ve skušební době
    mzdová účetní ji nechce příjmout ,že je pozdě.
    Jaký datum výpovědi mám dát a jak jse domluvit na práci do konce února ,aby mně nezdrželi mám rozjednanou jinou práci.
    Předem děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 2. 2008 14:26

j (neregistrovaný)

Re: Výpověď ve skušební době problém!
      Ve zkušební době nedáváte výpověď, ale rušíte pracovní poměr.
      Podle mne, ale tím si nejsem na 100% jistá, máte dnes ještě možnost tento prac. poměr ukončit, pozdě by bylo zítra.Snad se tu najde někdo další, kdo upřesní.

• 13. 2. 2008 14:32

Laďa (neregistrovaný)

Podle mě by ještě zítra pozdě nebylo a šlo by rozvázat prac. poměr ve zkušební době ještě i zítra.

• 13. 2. 2008 14:28

Laďa (neregistrovaný)

13.2.2008 není pozdě. Předpokládám, že máte ve smlouvě uvedený den nástupu do zaměstnání 14.11.2007. Oznamte ihned nejen mzdové účetní, ale i vašemu vedoucímu nebo vašemu zaměstnavateli (může být i ústně), že končíte prac.poměr ve zkušební době k dnešnímu dni a zítra už nenastoupíte (nejde o výpověď, ale o rozvázání prac. poměru zrušením ve zkušební době podle § 48 odst.1 písm.c.). Pokud byste zítra nastoupila a pokračovala v práci do konce února, tak by prac. poměr neskončil. Oznamte pak zaměstnavateli, že do práce nastoupíte do konce února jen za předpokladu, že zaměstnavatel připraví a podepíše spolu s vámi novou smlouvu a to na dobu určitou do 29.2.2008. Jinak do práce nenastupujte.

• 13. 2. 2008 14:36

Laďa (neregistrovaný)

Jo a ještě, pokud vám budou tvrdit, že s rozvázáním prac. poměru nesouhlasí, nebo že je pozdě, tak to není důležité, protože nepotřebujete ke skončení prac. poměru ve zkušební době jejich souhlas. Prostě oznamte, že od další den nepřijdete, ať se jim to líbí nebo ne.

• 13. 2. 2008 17:53

Jana (neregistrovaný)

Děkuji za radu na rozvázaní prac.poměru přistoupili.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).