Re: Výdaje %-pophledávky v DE
Můžete mi přesně říct jak to provést? V DP 2006 jsem uváděla ke konci roku pohledávky ve výši 37 024,- Kč.
Do dodatečného DP dám tyto pohledávky do příjmů? A tím si zvýším DZD? Na ZP jsem doplácela v roce 2007 2 005,-Kč. To také musím zohlednit do roku 2006 nebo to může být součástí ř. 103 pojistné v roce 2007?
Patří tam ještě něco jiného, co se mi v diskusích nepodařilo pochopit? Dělám si DE sama, nikdy mi to nepřišlo složité až toto.
Moc prosím, je-li to v silách někoho, aby mi to konkrétněji vyjádříl.
Děkuji předem
Re: Výdaje %-pophledávky v DE
ano, jedná se o změnu způsobu uplatňování výdajů § 23/8
tam se hovoří o tom, kdy je nutno dodanit pohledávky a závazky
tedy i v případě, kdy končíte s DE a přecházíte na uplatňování výdajů procentem z příjmu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
13. 2. 2008 21:04
Proč je nutné dělat dodatečné DP za předchozí rok, když v tomto roce chci uplatnit výdaje %? (V loškém roce jsem uplatňovala výdaje v prokazatelné výši) Vedu daňovou evidenci. Z minulého roku jsem měla pohledávky, které mi byly uhrazeny v tomto roce. Četla jsem si pár diskusí na toto téma a stejně mi to není jasné. Netýká se to jen u účetnictví ?
Může mi někdo opravdu srozumitelně vysvětlit proč a jak to udělat?
Děkuji