Re: srážková daň a daňové přiznání
Ano David má pravdu; musíte to mít ale převedeno fyzicky na FU (dáváme písemnou žádost).
Chtěla bych se ale zeptat, jestli do přiznání zahrnujete srážkovou daň z mezd za 12-2006 (odvedeno v lednu 2007) až 11/2007; nebo z mezd 01/2007 až 12/2007. Program mi udělal sestavu v jiném režimu než loni a docela mě dostal. Díky
Re: srážková daň a daňové přiznání
U srážkové to závisí na odvedení, takže jestli odvádíte se zálohovou, je to proti zálohové o měsíc posunuto. Konkrétně v lednu uvádíte, co bylo odvedeno v lednu (tudíž jakoby prosinec). Takže zmez 12/06-11/07
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Jako vstup na ligu zdarma? Lidé cupují kulturu pro všechny a bojí se o kvalitu muzeí
Fond dal facku všem občanům ČR, ti totiž nakonec dotace pro Agrofert nejspíše zaplatí
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
14. 2. 2008 13:54
Dobrý den, nevíte prosím, jak je to přesně (§) se zahrnováním příjmů, z nichž byla během roku odvedena srážková daň, do příjmů v daňovém přiznání nebo vyúčtování u zaměstnavatele? NEMUSÍ se zahrnovat nebo NESMÍ? Podle mne je to jen, že nemusí. Osobně jsem je už jednou zahrnula do přiznání a prošlo to. Teď ale dělám vyúčtování za zaměstnance a přijde mi, že jsou srážkovou daní dost znevýhodněni (jsou to studenti, co nepracovali celý rok, často mají kombinaci srážková, zálohy). Že bych jim srážkovou zahrnula do ročního zúčtování? Když by podepsali prohlášení zpětně - to přece můžou, ne? Nebo že bych jim vystavila potvrzení, ať to dají do přiznání?
Předem děkuji za rady a názory.