Re: Výběr z devizového účtu-jaký kurz?
Ano, my rovněž pokud vybereme z dev.účtu např.EUR, tak hned si udělám příjem do EUR pokladny kurzem dle směrnice. Jelikož je výdej i příjem v jeden den, tak žádný kurzový rozdíl nevznikne. Problém je již, když např. převádíme z EUR účtu na PLN účet a k tomu z KB do CITI. Pak již účtuji o kurzovém rozdílu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
14. 2. 2008 14:24
Vybrala jsem EUR z devizového účtu u KB a vložím je do valutové pokladny. Jeden moc důležitý detail mi ale uniká, z lístku od KB nepoznám za kolik jsem EUR nakoupila, tam je pod údajem kurz napsano 1.??? Je to od banky kurz devizy nákup nebo devizy prodej??? Ani po vyjetí aktuálního zůstatku z internetového bankovnictví nic nevykoukám, protože tam přepočítávají kurzem střed. Já si ten příjem přepočtu denním kurzem ČNB do pokladny a ten rozdíl za co mi je banka prodala /teď mě napadlo,když píšu prodala - že to bude asi devizy prodej???/ bude kurzový rozdíl.
Asi dost hloupá otázka ale teď se zeptám a příště už budu vědět.
Díky.