Dvě zaměstnání

• (neregistrovaný)

14. 2. 2008 15:31

Dobrý den,
    mám prosím dotázek, pokud jsem zaměstnaná na poloviční úvazek a zaměstnám se ještě u dalšího zaměstnavatele na poloviční úvazek, tak když onemocním nebo půjdu na mateřskou, budu mít na obojí nárok ? Příjmy se budou sčítat nebo se bude dávka vyplácet z každého zaměstnání zvlášť ? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 2. 2008 15:36

(neregistrovaný)

Re: Dvě zaměstnání
      Záleží na tom jakou máte smlouvu, zda jste nemocensky pojištěna, pak máte z každého takového pracovního poměru nárok a každý zaměstnavatel, pokud je to velká organizace vánm to bude vyplácet zvlášt

• 14. 2. 2008 16:03

Jindra2 (neregistrovaný)

a navíc, pokud si u obou dohromady vyděláte víc jak minimum, tj.8000, tak dáte každému prohlášení, aby Vám nesrážel zdravotní z minima, ale jen ze skutečné mzdy.

• 14. 2. 2008 16:25

Iva (neregistrovaný)

Jde o malé organizace.
      V prvním zaměstnání mám klasickou řádnou smlouvu a nevím jak s tím druhým zam. poměrem. Je tam možno uzavřít další smlouvu - ale Prohlášení si budu moct podepsat nadále jen v jednom že ? Tudíž i nezdanitelnou částku uplatním jen v tom prvním poměru. Děkuji.

• 14. 2. 2008 22:52

Jiřka (neregistrovaný)

Ano, prohlášení můžete podepsat pouze v jednom - které si vyberete. Oproti loňsku vyjde při nepodepsaném prohlášení u pracovního poměru nebo dohody o pracovní činnosti o dost nižší čistá mzda.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).