Re: daň z příjmu a zkrácený úvazek
Je to práce na HPP, tak jak to vidím tak bych měla platit ještě větší ZP, ale já chci vědět proč jsem platila tu daň těch 1035,-Kč
proč jste platila daň se musíte zeptat vaší mzdové účetní, na to vám tady nikdo neodpoví, já jsem se jenom snažila zeptat se vás, jestli jste osobou za kterou je plátce zdr. pojištění také stát, abych mohla vypočítat vaši čistou mzdu, to jsem se nedozvěděla, tak jenom mi vychází, že vám pravděpodobně nebyl uplatněn odpočet na poplatníka, proč to opravdu netuším
zkusila jsem výpočet, vyšla mi čistá mzda 4.009,- Kč, při uplatněném odpočtu na poplatníka a doplatku ZP do minima,bonus se vyplácí při uplatňování slevy na děti, nezbyde vám opravdu nic jiného než zajít za účetní aby vám vysvětlila jak postupovala při výpočtu vaší mzdy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 2. 2008 16:36
Pracuji na zkr. úvazek 4h denně z lednové mzdy 5.040,- Kč hrubého mi strhli 556,-Kč zdrav. poj. 404,- Kč soc. poj. a zálohu na daň 1.035,-Kč takže jsem dostala 3.040,-Kč čistého Daňové prohlášení mám podepsané, neuplatňuji slevu na děti myslím si, že bych měla mít slevu 2.070,-Kč jako každý zaměstnanec. Jak to tedy je? Ještě by mě zajímalo jak je to s bonusem jestli mám na něj nárok, když mám tak malý plat?