Re: Přeplatek ZP a SP za rok 2007
Taky mi to připadalo logické, ještě na podzim bych postupovala stejně, ale MF nám potvrdilo, že ne. Když si přeplatek nenecháte vrátit ...
Viz: http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/SID-3EA9846D-2D5C7FC2/cds/KV27112007.pdf
str. 56-57
Re: Stanovisko MF k doplatkům SP,ZP
To ne, aspoň já to takto nechápu.
Zajímavost toho stanoviska se týká jen toho, že pokud si nenecháte vrátit přeplatek ZP a SP za 2007, ale necháte si ho započíst na zálohy SP a ZP na rok 2008, tak efekt tohoto "zápočtu" vám v DE vůbec neovlivní základ daně z příjmů, což je skvělé. Kdybyste totéž udělali tak, že si necháte ten přeplatek vrátit (=zdanitelný příjem) a tytéž zálohy SP,ZP normálně platili (nedaňový výdej), vyjde vás to z hlediska daně z příjmů nevýhodně. Je to zajímavé a zvláštní, ale je to tak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
15. 2. 2008 10:08
Za rok 2007 mi z přehledů vyjde přeplatek ZP a SP. Když si to v roce 2008 nechám vrátit,tak to bude jako příjem a bude se to danit.Ale když to necham použít jako zálohy na rok 2008, vyhnu se tim zdanění,nebo jak se bude postupovat?Jedná se o FO s DE a nebo paušálem.