Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 2. 2008 10:37
Zdravím všechny, obracím se na Vás s prosbou o konzultaci.OSVČ, FO, podnikající ve spolupráci s manželkou, vede PÚ.V loňském roce jsem podala přiznání s přílohami - rozvaha, výsledovka až po zdanění..v rozvaze ú 341,ve výsledovce ú591, čili po zaúčtování vypočtené DzP, na ř.104 už byl HV vč.DzP, o tyto náklady jsem pak v tab.E a v ř.105 zvýšila základ daně, který se pak rozděloval na manželku.Po konzultaci s FÚ to chtějí právě takhle, aby jim HV souhlasil na výsledovku.Ale je to nelogické, na ř.104 má být HV před zdaněním, ten se pak dělí na spolupracující osobu (před zdaněním),a výkazy k tomu adekvátní jsou rozvaha, výsledovka před zdaněním, po zaúčtování vyjedu "čistou rozvahu a výsledovku", kterou jsem chtěla poslat na FÚ také, ale bylo mi řečeno, že chtějí přílohy jen 1x a to ve verzi, která souvisí s prvním uvedeným postupem, tzn.aby jim HV souhlasil s ř.104....jsem dost zmatena.Prosím, máte-li někdo FO,PÚ a spolupr.osobu, ozvěte se mi se zkušenostmi.Předem děkuji moc