Re: Faktury z Ruska - serióznost
Nevím, nevím, já jsem řešila sice jiný obor a to stavebnictví a jednalo se o vysoké výdělky i o vysoké náklady z Ruska, a finanční úřad při kontrole let 2002 a 2003 neuznal do výdajů ani korunu. Vše dodanil a nemusím říkat jak to dopadlo. Došlo docela i na trestní oznámení za krácení daně.
Určitě bych ve vašem případě tento problém řešila s odborným daňovým poradcem. Neznamená totiž, že když něco zaplatíte, tak je to výdaj. Omlouvám se za ne příliš lichotivou odpověď, ale je opravdu ze života. LM
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 2. 2008 12:20
Spolupracuji s několika Rusy, máme překladatelskou agenturu. Já fakturuji překlad pro české klienty a Rusové mi fakturují svojí odměnu. S Rusy mám podepsanou mandátní smlouvu, podle které je mohu jejich jménem zastupovat na území ČR.
Mám dotaz:
1. musí být podpisy na mandátní smlouvě úředně potvrzené notářem?
2. je nějaký vzor pro český FÚ, jak má vypadat ruská faktura? (fakturu mi Rusové posílají emailem v PDF a je v angličtině)
Samozřejmě číslo faktury používám jako variabilní symbol pro bankovní převod, takže v obhajovacím řízení před FÚ bych snad ruské faktury obhájil?