OT_OMLUVA FAKT NERADA

• (neregistrovaný)

15. 2. 2008 12:30

Vaše "stará Kačenka se vrátila a zase zapsala 1 zprávu 3x, i když mačká ok pouze jednou.

Ještě se na mě zlobíte?:)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2008 13:10

j. (neregistrovaný)

Re: OT_OMLUVA FAKT NERADA
      Já myslela, že někomu dalšímu začal počítat koktat, jak posledně někdo poznamenal. Nic si z toho nedělejte, technika se občas bouří každému

• 16. 2. 2008 10:24

Eva M. - moderátorka (neregistrovaný)

Nezlobíme se, ale kde je tedy chyba?
      Katko, my se na vás nezlobíme a přebytečné příspěvky mažeme, stejně jako jsme smazali dva nadbytečné u tohoto příspěvku a u vaší předcházející otázky.
      Ale bylo by dobré se zamyslet, jestli není divné, když všechny příspěvky odesíláte 3x Věříme, že vy si dáváte pozor. Chyba může být ve vašem počítači, v klávesnici nebo v myši. Poproste někoho, aby vám zkontroloval počítač na viry a jinou pc havěť. Případně zkuste u vašeho počítače vyměnit klávesnici a myš - a pak sem zase napište. Příspěvek označte třeba jako OT - test. Uvidíte, jestli se to odešle 1x nebo 3x. Já ho pak smažu.

• 17. 2. 2008 14:26

graver (neregistrovaný)

Re: Nezlobíme se, ale kde je tedy chyba?
      Chyba může být v tom, že když odešlete příspěvek, data už se zapíší do databáze, ale dialog se ještě nepřekreslí (stránka se neobnoví) - pomalá odezva prohlížeče, pomalé spojení... Vy ztratíte trpělivost a opakovaně kliknete na tlačítko "zapiš zprávu".
      Duplicitních příspěvků se stejným časem zápisu je tu víc - těžko říct, jestli je to systémová chyba...
      Řešení je přitom jednoduché - nasadit timeout, tzn. umožnit odeslání příspěvku z jedné IP (třeba ještě se současnou kontrolou shodnosti nicku), dokud neuplyne určitá doba. Používá se to jak k eliminaci takových duplicit (pak stačí timeout několik sekund), tak k eliminaci jedinců, kteří si z fóra dělají chat.
      Ale to všechno už tu bylo...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).