Re: jak napsat žádost na F.Ú.
Dobrý den, setkala jsem se s tím, že jsem žádala za s.r.o. o snížení daňové povinnosti ve smyslu záloh, ale musela jsem předložit výkaz zisků a ztrát spolu s rozvahou za měsíc leden a únor a písemné zdůvodnění, na žádný paragraf Zák.337 jsem se neodkazovala a ani neplatila žádný kolek, žádost potom prošla komisí FÚ a bylo nám vyhověno.
Re: jak napsat žádost na F.Ú.
Buď můžete požádat o stanovení záloh jinak nebo o jejich zrušení - viz.§ 67/5 ZSDP nebo, pokud OSVČ ukončí činnost, z které mu plynuly zdanitelné příjmy a nemá povinnost platit zálohy- viz.§38a/8 ZDP, musíte to oznámit FÚ dle § 33/7 ZSDP do 15 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
17. 2. 2008 19:20
Dobrý den, prosím o radu, podnikatel-OSVČ platí čtvrtletní zálohy na daň z př., ale zakládá s.r.o. s tím, že buď svou činnost OSVČ ukončí nebo bude jako vedlejší. Veškeré své aktivity bude vykonávat v s.r.o., takže jako OSVČ nebude mít už takové zisky, bude jako zaměstnanec.
Jednak by měl velký přeplatek na daň a ani na to nemá peníze.
Prosím, lze na základě toho podat žádost na F.Ú. ohledně zrušení povinnosti placení záloh na daň z př. A jakou formou se píše, je tam odvolání na zák. o správě daní a popl., podléhá kolku? Vůbec si s tím nevím rady, co tam napsat.....ap.
Prosím, setkal jste se s tím někdo? Děkuji za rady