Re: Nárok na odstupné?
Pokud vám nabídli jinou práci = jiný druh práce, šlo o návrh dohody o změně prac.smlouvy. Původní místo odpadlo nebo část práce a jde tedy o výp.důvod dle § 52 c) ZP s nárokem na odstupné. Nebudou-li vám přidělovat práci dle prac.smlouvy, jde skutečně o překážku na straně zaměstnavatele s nárokem na náhradu mzdy ve výši průměrného výdělku nebo alespoň za část práce, která vám odpadla. Návrh dohody o změně PS asi v ruce nemáte. Předpokládám, že prac.náplň nebyla součástí PS. Písemně vyzvěte zaměstnavatele k jednání o přidělování práce podle PS a o příp. řešení této situace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 6:28
Dobré ráno,
prosím o radu zkušené. Pracuji jako vedoucí ekonom a součástí mé náplně práce je také zpracovávání norem spotřeby času a mezd. Naše firma však prošla procesem fúze sloučením. Nová organizace mi nabídla práci normovače. Já jsem tuto práci nepřijala. Nový systém nemá v organizačním řádu vymezen pojem vedoucí ekonom, pracovní místo bylo vlastně zrušeno. Zaměstnavatel mi odmítl dát odstupné s tím, že normovače jsem měla v náplni práce už jako ekonom. Měl by mi práci přidělovat dle pracovní smlouvy,ale to by teď mohl dělat jen částečně, s ekonomikou a účetnictvím teď vůbec nepřijdu do styku. Pokud není schopen přidělovat práci dle pracovní smlouvy, je to překážka na straně zaměstnavatele a je nucen dát mi výpověď s odstupným, ne? Teď je vše na bodu mrazu. Jak na zaměstnavatele vyzrát?