Re: Kde si mohu stěžovat na FÚ?
jj.naši úředníci, hlavně že sedí v teple že?? Taky jsem úředník a snažím se vždy každému vyjít vstříc. Minule jsem potřebovala poradit skrz daň z převodu nemovitosti a 3x mě vrátný přepojil špatně,pak jsem to vzdala a raději se už na vše ptám na těchto stránkách. Držím palce,aby jste to dotáhl do konce. Měli by si ty lidi uvědomit,že jsou tu pro nás a že opravdu každý neznáme všechno.
Hodně štěstí :-)
>>>
>>>Nevěděl jsem, do kterých dveří jít, na vrátnici na mě
>>>pan vrátný nevrle štěkl, že neví, ať čtu cedulky na
>>>dveřích. Tak jsem bezmocně chodil z patra do patra a
>>>četl cedulky na dveřích...
>>>
>>>Byly tam troje dveře rozdělené podle abecedy,
>>>pochopil
>>>jsem, že tedy bych měl vejít, do těch, kde je písmeno
>>>S podle mého příjmení.
>>>
>>>Asi 25-ti letá úřednice mi sdělila, že nesmí občanům
>>>radit, že se musím obrátit na daňového poradce. Chtěl
>>>jsem, aby zavolala vedoucí odboru, ale ta tam údajně
>>>zrovna nebyla.
>>>
>>>Štve mě jednání vrátného, štve mě jednání té slečny.
>>>Zajímalo by mě, jestli existuje instance, u které
>>>mohu
>>>podat stížnost na jednání FÚ. Nejspíš ministerstvo
>>>financí?
>>
>>jj.naši úředníci, hlavně že sedí v teple že?? Taky
>>jsem úředník a snažím se vždy každému vyjít vstříc.
>>Minule jsem potřebovala poradit skrz daň z převodu
>>nemovitosti a 3x mě vrátný přepojil špatně,pak jsem to
>>vzdala
>>a raději se už na vše ptám na těchto stránkách. Držím
>>palce,aby jste to dotáhl do konce. Měli by si ty lidi
>>uvědomit,že jsou tu pro nás a že opravdu každý
>>neznáme
>>všechno.
>>Hodně štěstí :-)
>
>Oni ti úředníci na FÚ si neuvědomuji, že tam sedí za
>naše peníze daňových poplatníků!! Tak že jsou živeni z
>našich peněz!! To by si měli především uvědomit!! Jsou
>tu pro nás, né my pro ně!!
Ale houby, ta paní to předně vůbec nebyla povinná vědět. Jestli jste se obrátil na svou správcovou daně, tak ta má úplně jinou náplň práce, než kdyby pracovala na kontrolním. Ti by to věděli, ale zase nemají v náplni práce vám radit. Úředníky FÚ nemusím, to je o mě známo .-)), ale přivádějí mě k úžasu lidé, kteří na podatelně vyžadují zkontrolovat správnost podávaného DP :-)). Jana F.
Taky mám jen ty nejlepší zkušenosti. U nás, na severní moravě máme asi štěstí. Taky bych se ptala na kontrolním, na kontrolu vám přijdou právě oni, takže by to bylo od toho nejlepšího zdroje. A já vím, že u nás na FÚ bych určitě pochodila, jsou tam velice hodní a vyjdou vám vstříc pokud je to v jejich možnostech, a pokud ne, tak jsou ochotni se i dotazovat na finančním ředitelství v kraji. No nejsou všichni úředníci tak špatní.
>>>Včera jsem byl na FÚ, ukázat fakturu z Ruska - chtěl
>>>jsem vědět, jestli je tato faktura v pořádku, a
>>>jestli
>>>mi ji při případné kontrole uznají (není to žádná
>>>legrace, protože faktur z Ruska očekávám letos
>>>několik
>>>desítek).
>>>
>>>Nevěděl jsem, do kterých dveří jít, na vrátnici na mě
>>>pan vrátný nevrle štěkl, že neví, ať čtu cedulky na
>>>dveřích. Tak jsem bezmocně chodil z patra do patra a
>>>četl cedulky na dveřích...
>>>
>>>Byly tam troje dveře rozdělené podle abecedy,
>>>pochopil
>>>jsem, že tedy bych měl vejít, do těch, kde je písmeno
>>>S podle mého příjmení.
>>>
>>>Asi 25-ti letá úřednice mi sdělila, že nesmí občanům
>>>radit, že se musím obrátit na daňového poradce. Chtěl
>>>jsem, aby zavolala vedoucí odboru, ale ta tam údajně
>>>zrovna nebyla.
>>>
>>>Štve mě jednání vrátného, štve mě jednání té slečny.
>>>Zajímalo by mě, jestli existuje instance, u které
>>>mohu
>>>podat stížnost na jednání FÚ. Nejspíš ministerstvo
>>>financí?
>>Neumím Vám poradit, ale já když něco neumím, tak si
>>zavolám na kontrolní oddělení FU a vždy jsem se
>>setkala
>>s pochopením. Možná mám štěstí na hodné paní. Snad
>>Vám
>>někdo poradí.
>>Hezký den.
>
>Já mám také docela dobré zkušenosti, až na pár vyjímek. Ale co vím, nejde si stěžovat na finanční úřad, ale na jednotlivé zaměsnance. Naše firma, dokonce žaluje zaměstnankyně z kontrolního orgánu FÚ. A právník nám řekl, že stížnost musí být konkrétní. Tak si zjistěte jména těch "ochotných" a stížnost podejte přímo na tom daném úřadu nejakému nadřízenému nebo na ředitelství, pod které uvedený FÚ spadá. Nezapomeňte je požádat o sdělení, jaké opatření ve Vaší věci provedli. Hodně zdaru.
Jak mi bylo již několikrát sděleno, FÚ není informační kancelář. Závazné posouzení v některých případech viz http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/SID-3EA9846D-679C82E0/cds/xsl/182_8428.html?year=
správní poplatek 10 tis. FÚ nemá povinnost radit, jako např. OSSZ. Na kontrolním oddělení většinou nezávazně poradí nebo zkuste přímo fin. ředitelství. Stížností vyřešení problému nedosáhnete.
Uff, nechápu, kdo takový zákon vymyslel. Na celém úřadu byly prázdné chodby (v úřední den), neměl jsem pocit, že by úředníci byli extrémně vytěžováni.
A abych jim ukázal jednu fakturu a za to zaplatil 10 000 Kč, tak to snad ne.
Ale děkuji, zítra znovu zajdu na FÚ a vyzkouším kontrolní odbor.
Paní Martina má bohužel pravdu. FÚ opravdu není povinen radit a zadarmo už vůbec ne. Ano, leckteří úředníci to dělají, protože jsou ochotní a mají dobrou vůli, ale obávám se, že je k tomu nemůžete donutit. Pokud na některých FÚ ochotně radí, tak to opravdu dělají jaksi navíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 10:28
Včera jsem byl na FÚ, ukázat fakturu z Ruska - chtěl jsem vědět, jestli je tato faktura v pořádku, a jestli mi ji při případné kontrole uznají (není to žádná legrace, protože faktur z Ruska očekávám letos několik desítek).
Nevěděl jsem, do kterých dveří jít, na vrátnici na mě pan vrátný nevrle štěkl, že neví, ať čtu cedulky na dveřích. Tak jsem bezmocně chodil z patra do patra a četl cedulky na dveřích...
Byly tam troje dveře rozdělené podle abecedy, pochopil jsem, že tedy bych měl vejít, do těch, kde je písmeno S podle mého příjmení.
Asi 25-ti letá úřednice mi sdělila, že nesmí občanům radit, že se musím obrátit na daňového poradce. Chtěl jsem, aby zavolala vedoucí odboru, ale ta tam údajně zrovna nebyla.
Štve mě jednání vrátného, štve mě jednání té slečny. Zajímalo by mě, jestli existuje instance, u které mohu podat stížnost na jednání FÚ. Nejspíš ministerstvo financí?