Re: roční vyúčtování
No právě, že jindy jsem zálohy snižoval, dokud to nebylo "umořeno", ale teď to nepůjde. Takže napsat nějaký dopis, kde žádám o vrácení přeplatku nebo existuje nějaký formulář? A to jsem se tam byl ptát dvakrát, ale vždy jsem narazil na úřednici, která nevěděla a přivolala další 3, ale nic rozumného z nich nevylezlo....
Na stránkách mfcr.cz jsou k dispozici tyto tiskopisy ke stažení.
To by asi šlo. Ale na FÚ o tom přeplatku vlastně ještě nevědí, v přiznání se objeví až příští rok v únoru. Koukal jsem ale na samotné přiznání a na první stránce je tabulka, kdy bylo žádáno o vrácení a o kolik.....takže to asi nějak jít musí. Ještě budu pátrat. Jinak děkuji za diskuzi :-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 10:33
Dobrý den. Jsem FO, vedoucí DE. Mám 3 zaměstnance. Z ročního vyúčtování jim vyšel všem přeplatek (celkem 7540,- Kč). V roce 2008 ho nemám čím "umořovat", protože 2 skončili a 1 má děti a daně se za něj neodvádějí. Na FÚ mi řekli, že o tento přeplatek z roku 2007 můžu zažádat až rok příští, na základě ročního vyúčtování za 2008. Já tuto částku zaměstnancům již vyplatil.... Takže proč bych měl "dotovat" FÚ? Když bych něco já jim nezaplatil včas, tak mě sejmou na penále.... Máte někdo zkušenosti, nebo jsem narazil na nesprávné úředníky? Děkuji Martin.