Re: fakturace nájmu mezi manžely
xxxxxxxxx
Přikláněla bych se k názoru Vaší účetní - pokud opravdu nemáte zúžené jmění a manžel podniká jako FO, tak pak sklad v podstatě pořizujete spolu. Zkuste si tenhle problém zadat do vyhledávače, myslím, že před časem tu byla diskuse, i když se to možná spíš týkalo fakturace např. služeb apod., ne nájemného, zkuste...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
19. 2. 2008 10:47
Dobrý den, nemáte někdo zkušenosti s fakturací nájmu mezi manžely?
Manžel i já podnikáme, každý má svou živnost. Nyní manžel uvažuje o koupi skladu.V těchto prostorách bych podnikala i já. Nejdříve jsem myslela, že manžel mi bude fakturovat nájemné . Účetní mi však řekla, že i když se jedná o firemní majetek, pokud nemáme rozdělené společné jmění manželů, pak se jedná i o můj majetek. Pak tedy není ale důvod fakturovat nájemné. Tak nevím. Navíc manžel je plátce DPH , já nejsem. Zbytečně by manžel musel odvádět navíc DPH z tohoto pronájmu. Lze toto upravit nějakou smlouvou mezi manžely?