Re: oprava počátečního stavu účtu 342
Myslím si, že byste nejprve měla zjistit, kde ta chyba vznikla, kde je to původně zaúčtované v r. 2006 (ta chybná částka) a podle toho to opravit (například mínusovým zápisem na stejná čísla účtů, jako chybný původní zápis) Pokud jste to měla chybně navíc v nákladech v r. 2006, měla byste udělat opravné daňové přiznání k roku 2006.
Re: oprava počátečního stavu účtu 342
Zaúčtované to mám k 31.12.06 331/342 +9888Kč. Takže chyba asi vznikla je při převodu do roku 2007...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Proč někomu přijdou od berňáku dvě složenky k dani z nemovitostí?
Jedno rozhodnutí vás může připravit o starobní důchod. Jak to zvrátit?
Prodal byt, aby mohl pražit. Dnes má Michal jednu z nejlepších káv v Evropě
Počet sledujících je přežitek. U mikroinfluencerů hledejte brand fit, radí odbornice
Kdo má status umělce, může od státu opět dostat až 90 tisíc korun
Berňák rozesílá informace o výši daně z nemovitostí na rok 2026
19. 2. 2008 11:23
Zjistila jsem, že máme špatně počáteční stav na účtu 342. Mám tam jen daň z mezd zaměstnanců 9888Kč za 12/2006 na straně MD. Jenže po zaplacení této částky v 1/2007 je zůstatek na tomto účtu -19776 (tj.2x -9888Kč). Je jasné, že to musím opravit, jenže jak, aby ta oprava byla provedena správně? Nebo to můžu opravit interním dokladem? Jsme FO vedoucí účetnictví.