Re: DE-výdaje %-pomóc
Není uvedeno, zda FA z r. 2006 je pohledávkou nebo závazkem.
V roce 2006, kdy jste přecházela z uplatňování skutečných výdajů na paušál, jste měla zdanit pohledávky (zvýšit základ daně) a závazky (mohla jste snížit základ daně). Následné úhrady těchto pohledávek již nejsou daňovými příjmy, jelikož již byly zdaněny.
Pokud jste tak u pohledávek nezvýšila ZD v roce 2006, pak musíte podat dodatečné DP.
Pokud jste tak neučinila u závazků, tak se nic neděje.
Výdaje paušálem uplatňujete pouze z dosažených příjmů. Pohledávky budete mít uhrazeny v r. 2008 a tato úhrada bude příjmem až r. 2008.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 12:58
Prosím o radu, r.2006 jsem uplatňovala výdeje skutečné a jednu fa vydanou mám uhrazenou až v r.2007.Nyní chci uplatnit výdaje paušálem, tak co s tou jednou neuhrazenou fa?
Ještě se chci zeptat:v r.2008 jsem vyfakturovala DE za 4.Q/2007.Tak samozřejmě není v r.2007 uhrazena, ale vztahuje se do r.2007.Je to také problém pro výdaje paušálem?? Omlouvám se, ale já tu DE dělám jen okrajově.Děkuji a přeji krásný den.