Re: OT: žaloba na stát za byrokracii
Já vás sice chápu, ale bohužel zákony jsou takové. Než kdokoliv začne podnikat, tak by si měl zjistit, do čeho jde a jaké budou jeho povinnosti. A pak se má teprve rozhodnout, jestli mu to za to stojí. Ano, všichni jsme přetíženi různými formuláři a byrokracií a všichni to děláme "zadarmo". Ale taková jsou pravidla hry = platné zákony nám to či ono ukládají.
Nemá smysl stěžovat si, že jsem chudák, že musím to či ono. Na stížnosti mohu dostat jedinou odpověď - tak jsi neměl/a začít podnikat. Případně - když ti to vadí, snaž se ty zákony změnit, piš články do novin, oslov odborníky atd. Ale v této době platí daný stav a ten je pro tebe závazný.
Dovolte přirovnání. Když s někým začnete hrát Člověče nezlob se, tak nemá smysl se začít vprostřed hry rozčilovat, když vám spoluhráč v souladu s pravidly vyhodí figurku. Když jste začal hrát, tak jste automaticky souhlasil s těmi pravidly.
>>
>>Když jsem začínal, netušil jsem, kolik administrativy
>>je s podnikáním spojeno. Všechno si zpracovávám po
>>víkendech sám.
zase ale ušetříte na dodávce služeb(účto, právní atd.)
>>
>>Daňová evidence - to ještě zvládám. Ale stát po mě
>>chce spoustu dalších věcí, jistě to také znáte:
>>výkazy
>>honorářů, výkazy o srážkové dani, vyúčtování
>>srážkových
>>mezd, pro případ kontroly z různých pseudoúřadů musím
>>sepisovat písemně DPP,
nemusíte, stačí pís. záznamy o ústním uzavření DPP- to Vám asi nikdo neporadil
autorské smlouvy
to lze řešit jednoduchou kvalitní šablonou a pak se jen doplňují data
a desítky
>>dalších věcí.
>>
>>A když přijdu na FÚ, se žádostí o prostou radu
>>(ukázat
>>fakturu, zda je v pořádku), tak mě vyhodí ze dveří a
>>ještě seřvou, že tady nejsou od toho...
to jak kde, u nás třeba ochotně poradí, nebo si musíte najít kamaráda(dku) z oboru a je to vyřízeno
>>
>>Tuto administrativu nedělám pro sebe, ale JEN A POUZE
>>kvůli státu. A to prosím zadarmo.
vidíte, jiní si najmou někoho z oboru a musí za to platit
>>
>>Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká organizace
>>živnostníků, mám už toho dost.
>>VADÍ mi ta nesmyslná administrativa okolo.
to nám všem, kdo podnikáme, ale už se blýská na lepší časy, některé věci se už daří zjednodušovat.
Nezoufejte, bude líp.
>
>
Máte stejný názor jako můj zaměstnavatel :-) Pan šéf soptí, ikdyž mu předkládám vyplněné lejstro jen k podpisu :-)
Souhlasím s Vámi, je toho opravdu hodně,ale nezbývá nic jiného než si počkat na ty lepší časy.... chtělo by to pořádný blesk :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 12:59
Omlouvám se za projevy jarní deprese, ale nedá mi to, už vážně ničemu nerozumím...
Asi rok jsem OSVČ (webdesign, internet), činnost provozuji sám, ale najímám si též externisty na DPP a vyplácím také autorské honoráře.
Když jsem začínal, netušil jsem, kolik administrativy je s podnikáním spojeno. Všechno si zpracovávám po víkendech sám.
Daňová evidence - to ještě zvládám. Ale stát po mě chce spoustu dalších věcí, jistě to také znáte: výkazy honorářů, výkazy o srážkové dani, vyúčtování srážkových mezd, pro případ kontroly z různých pseudoúřadů musím sepisovat písemně DPP, autorské smlouvy a desítky dalších věcí.
A když přijdu na FÚ, se žádostí o prostou radu (ukázat fakturu, zda je v pořádku), tak mě vyhodí ze dveří a ještě seřvou, že tady nejsou od toho...
Tuto administrativu nedělám pro sebe, ale JEN A POUZE kvůli státu. A to prosím zadarmo.
Zajímalo by mě, jestli existuje nějaká organizace živnostníků, mám už toho dost.
VADÍ mi ta nesmyslná administrativa okolo.