Re: SP+ZP r. 2007 daňové náklady?
To si měl vzpomenout dřív, že bude doplácet SP,ZP...teď už je to v háji....a připravil se o 100000 daňových výdajů....mohl si již dříve (nebo jeho účetní) spočítat potencionální zisk a zaplatit toto pojištění v prosinci.....když vezmu daň např. 15 procent, tak vyhodil 15tisíc z okna....
Re: SP+ZP r. 2007 daňové náklady?
přesně tak, paní účetní ho natohle měla už vloni informovat (schváleno 2007)...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 13:23
Prosím o radu, zda jsem správně pochopila změnu zákona o daních z příjmů. Jedná se o § 24 odst.2 písm.f) Chápu správně, že sociální a zdravotní pojištění, které souvisí s rokem 2007, ale bude zaplacené až po podání daňového přiznání DPFO - v březnu - je daňovým nákladem? Pro rok 2008 to budou již náklady nedaňové. Pochopila jsem znění toho zákona správně? Podnikatel neplatil r.2007 žádné zálohy, protože podnikání měl jako vedlejší příjem, teď jsem vypracovala daňové přiznání, přehledy pro OSSZ a ZP a jelikož je ve velkém zisku, musí doplatit 100 000,- Kč za SP a ZP. Zaplatí to v březnu. Bude to daňový náklad? Předem díky.