Re: kontrola FÚ - daň ze mzdy
Já bych připravila mzdové listy, prohlášení a rekapitualce mezd apod. a z účta bych jí vytiskla účet 331 zaměstanci a pak 342 to by jí mělo stačit jinak pokud bude něco potřebovat tak si o to řekne, daň kontrola je delší proces neni to na jeden den. Jinak nemusí posílat pozvánku stačí telefonická dohoda. Jinak nevím na co chce materiál a režii to se daně ze závislé činnosti netýká, ale jak říkám klid připravte co uznáte za vhodné a na zbytku se domluvíte. Držím palečky ať vám to dobře dopadne. Hezký den
Re: kontrola FÚ - daň ze mzdy
Děkuji, tyhle účty mě také napadly a mám je pro jistotu připravené, ale překvapily mě požadavky právě na to, že bude zkoumat i ty další doklady. Na kontrole daně ze mzdy jsme byli naposledy asi před deseti lety, když jsme přecházeli pod jiný FÚ a takové věci po nás nechtěli :-).
Děkuji za podporu, také doufám, že to dobře dopadne, svědomí máme čisté :-)). Nechi to proto moc zdržovat dodáváním dalších a dalších podkladů.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 15:01
Mám jít na kontrolu daně z příjmů ze závislé činnosti a vedeme PÚ. Pracovnice FÚ nás pozvala pouze telefonicky, písemnou pozvánku jsme nedostali. Nadiktovala, co chce vidět a chtěla (kromě papírů týkajících se mezd- mzdové listy, rekapitulace, prohlášení...) všechny doklady, které byly proplácené v hotovosti a peněžní deník. Říkala jsem jí, že vedeme podvojné účetnictví, ale ona pořád mlela svou.....že se podívá jen do penežního deníku, kam se které účtenky účtovaly - jestli je to materiál nebo režie....... Teď opravdu nevím, jaké podklady z účetnictví vytisknout. Jestli stačí pokladní deník k těm dokladům, co chtěla a je tam vždy i protiúčet, tak je patrno o co se jedná. Nechce se mi tisknout zbytečné stohy papírů.
Máte někdo zkušenosti, co chtějí vidět? Děkuji.