Kontrola FÚ - daň ze mzdy

• (neregistrovaný)

19. 2. 2008 15:01

Mám jít na kontrolu daně z příjmů ze závislé činnosti a vedeme PÚ. Pracovnice FÚ nás pozvala pouze telefonicky, písemnou pozvánku jsme nedostali. Nadiktovala, co chce vidět a chtěla (kromě papírů týkajících se mezd- mzdové listy, rekapitulace, prohlášení...) všechny doklady, které byly proplácené v hotovosti a peněžní deník. Říkala jsem jí, že vedeme podvojné účetnictví, ale ona pořád mlela svou.....že se podívá jen do penežního deníku, kam se které účtenky účtovaly - jestli je to materiál nebo režie....... Teď opravdu nevím, jaké podklady z účetnictví vytisknout. Jestli stačí pokladní deník k těm dokladům, co chtěla a je tam vždy i protiúčet, tak je patrno o co se jedná. Nechce se mi tisknout zbytečné stohy papírů.
    Máte někdo zkušenosti, co chtějí vidět? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2008 15:08

jj (neregistrovaný)

Re: kontrola FÚ - daň ze mzdy
      Já bych připravila mzdové listy, prohlášení a rekapitualce mezd apod. a z účta bych jí vytiskla účet 331 zaměstanci a pak 342 to by jí mělo stačit jinak pokud bude něco potřebovat tak si o to řekne, daň kontrola je delší proces neni to na jeden den. Jinak nemusí posílat pozvánku stačí telefonická dohoda. Jinak nevím na co chce materiál a režii to se daně ze závislé činnosti netýká, ale jak říkám klid připravte co uznáte za vhodné a na zbytku se domluvíte. Držím palečky ať vám to dobře dopadne. Hezký den

• 19. 2. 2008 15:14

Helena (neregistrovaný)

Re: kontrola FÚ - daň ze mzdy
      Děkuji, tyhle účty mě také napadly a mám je pro jistotu připravené, ale překvapily mě požadavky právě na to, že bude zkoumat i ty další doklady. Na kontrole daně ze mzdy jsme byli naposledy asi před deseti lety, když jsme přecházeli pod jiný FÚ a takové věci po nás nechtěli :-).
      Děkuji za podporu, také doufám, že to dobře dopadne, svědomí máme čisté :-)). Nechi to proto moc zdržovat dodáváním dalších a dalších podkladů.....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).