Re: Leasing v programu POHODA
Nejspíše bych přesto dala možnost časově rozlišit akontaci včetně splátek. Akontaci máte zadanou nulovou, takže se Vám vytvoří stejně pouze splátky. Problém bych spíše viděla v tom, že máte na auto leasing na 48 měsíců. Pozor na daňovou uznatelnost! Smlova (leasingová) musí být na 60! měsíců i kdyby bylo splátek jenom např. 6.
Paní Lenko, moc Vám děkuji za radu a pomoc.
Úplně mě zaskočila ta skutečnost, že leasingová smlouva musí být na 60 měsíců. To teda znamená, že leasing. splátky nesmíme dát do daň. uznatelných nákladů?
Prosím Vás, mohla byste mě odkázat na nějaký paragraf, kde se o tom píše? Moc Vám děkuji.
Přesně tak, pokud nebude v leasingové smlouvě vysloveně uvedeno, že se leasingová smlouva neuzavírá na 60 měsíců, pak jsou leasingové splátky daňově neuznatelné. Na paragraf Vás teď bohužel neodkážu...Jen tohle zrovna řeším - pracuju v autobazaru a spolupracujeme s leasingovkama, které se snaží na tento problém vyzrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 15:15
Dobrý den,
měla bych velkou prosbu. Účtujeme v programu pohoda a já bych potřebovala pomoct.
Koupili jsme auto na leasing. Jedná se o klasický finanční leasing na 48 měsíců. Neplátíme žádnou akontaci, jen pravidelně měsíčně splátky.
Teď jsem to chtěla navést do programu. Tam se mi objevil průvodce a já narazila na problém. Na 3. straně průvodce se mě ptá na typ výpočtu - a jsou tam možnosti. Já si vůbec nevím rady. Je tam: - časově rozlišit akontaci včetně splátek
- časově rozlišit pouze akontaci, vytvořit splátky.
Prosím Vás, jakou možnost mám zvolit. Něco jsem slyšela, že to první, ale proč se mají pravidelné měsíční splátky časově rozlišovat?
Můžete mi prosím poradit?
Byla bych Vám moc vděčná.
Děkuji.