Re: Motorka do nákladů
Moc děkuji, ale příjde mi to nějaké divné, na auto DPH uplatnit nemůže a na motorku ano?? I když při našich slavných zákonech se vlastně není vůbec čemu divit. Je to živnostník, který s ní chce jezdit na stavbu, do banky,.....
A u motorky se vede normální kniha jízd jako u auta??? Díky Věra
Re: Motorka do nákladů
Na motorku může uplatnit DPH, protože to není osobní automobil, u kterého by tato možnost nebyla. A také se z motorky neplatí silniční daň. Jestli potřebuje jezdit na stavbu, tak to se bez motorky prostě neobejde:-))
Vede se klasická kniha jízd.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 19:54
Dobrý večer, prosím o radu, podnikatel OSVČ vede DE, si chce koupit motorku a chce ji dát do nákladů. Je to možné?? Může uplatnit odpočet DPH??? Prý to jde, jak správně postupovat??? Je mi to divné, když u osobního automobilu, který není jako N1 to nejde.
Tento podnikatel má pouze dva zaměstnance a už má 3 automobily ve firmě, připadá mi, že by motorku těžko obhájil. Moc děkuji za rady a názory. Věra