Motorka do nákladů

• (neregistrovaný)

19. 2. 2008 19:54

Dobrý večer, prosím o radu, podnikatel OSVČ vede DE, si chce koupit motorku a chce ji dát do nákladů. Je to možné?? Může uplatnit odpočet DPH??? Prý to jde, jak správně postupovat??? Je mi to divné, když u osobního automobilu, který není jako N1 to nejde.
    Tento podnikatel má pouze dva zaměstnance a už má 3 automobily ve firmě, připadá mi, že by motorku těžko obhájil. Moc děkuji za rady a názory. Věra

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2008 20:36

ZdenaR (neregistrovaný)

Re: Motorka do nákladů
      Ano, je možné uplatnit odpočet DPH i výdaj na podnikání. Samozřejmě, pokud je schopen obhájit, záleží na druhu činnosti, ale proč by nemohl mít 3 auta a motorku?

• 19. 2. 2008 22:02

Věra (neregistrovaný)

Moc děkuji, ale příjde mi to nějaké divné, na auto DPH uplatnit nemůže a na motorku ano?? I když při našich slavných zákonech se vlastně není vůbec čemu divit. Je to živnostník, který s ní chce jezdit na stavbu, do banky,.....
      A u motorky se vede normální kniha jízd jako u auta??? Díky Věra

• 19. 2. 2008 22:21

ZdenaR (neregistrovaný)

Na motorku může uplatnit DPH, protože to není osobní automobil, u kterého by tato možnost nebyla. A také se z motorky neplatí silniční daň. Jestli potřebuje jezdit na stavbu, tak to se bez motorky prostě neobejde:-))
      Vede se klasická kniha jízd.

• 19. 2. 2008 22:38

Věra (neregistrovaný)

Aháááááá tak proto jezdí tolik podnikatelů na motorkách do práce, to se fakt vyplatí, když si může všechno uplatnit a ještě neplatí ani silniční daň. Moc děkuji za radu, jste hodná, přeji dobrou noc Věra

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).